SRAMOTA CRNOGORSKA: Ceo region plače za Amfilohijem, a oni NI MINUT ĆUTANJA NISU ODVOJILI, bar dok KAPITEN NIJE URADIO OVO!

Autor:

Sport

31.10.2020

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo je presveti Amfilohije crnogorsko-primorski Radović, za kim plaču širom Srbije, regiona i sveta, ali tako nije među onima koji organizuju fudbal u Crnoj gori, pa je kapiten jednog tima stvari morao da preuzme u svoje ruke.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Amfilohije Radović

Utakmica između Drezga i Ibra u crnogorskoj drugoj ligi bližila se početku kada je neko učesnike obavestio da oni ipak neće moći da ispoštuju minut ćutanja u čast jedinog legitimnog religijskog poglavara crnogorskog naroda kao što je bilo planirano.

To je fudbalere razjarilo, ali oni svoj bes nisu pokazali buntom ili agresijom, već su na svoj način, kako bi to Amfilohije uradio, uspeli da pokažu svoje poštovanje.

Kada je sudija svirao za početak, kapiten Drezge Balša Bogićević odmah je izbacio loptu sa terena, a po nju niko nije otišao 60 sekundi, već su svi stajali u tišini i ukazivali poštovanje liku i delu ljudine kakva je Amfilohije Radović bio.

Ovakav gest pokazao je koliko je bitno zalaganje Amfilohija bilo njegovom narodu, te da nema te sile niti sline koja njegovo sećanje može da okalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading