MILI BOŽE, ČUDA VELIKOGA: Dešava se NEZAMISLIVO, VAR STIŽE U SRBIJU!

Autor:

Sport

26.10.2020

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska javnost u Srbiji odavno je naviknuta na to da su kontroverze na utakmicama domaćeg takmičenja normalna pojava. Ne sviraju se postojeći, a sviraju nepostojeći penali, ofsajd je veoma širok pojam, batine često nisu sankcionisane dok igrači posle blagih faulova bivaju poslati u svlačionice, i tako u nedogled. Iako je izgledalo kao da će takvo stanje u našem fudbalu trajati zauvek, deluje kao da bi mogao da mu đođe kraj, i to veoma uskoro!

RepublikaFoto: Starsport
Srbija bi od sledeće sezone konačno mogla da dobije VAR!

Ako je suditi po vestima koje nam dolaze iz FSS, VAR bi već sledeće sezone mogao da se nađe kraj terena širom Srbije!

Ukupno četiri podrumske prostorije u jugoistočnom krilu velikog i modernog kompleksa biće potpuno opremljene skupocenom tehnikom koja će biti prava mala revolucija u srpskom fudbalu i koja će (nadamo se) konačno da donese pravednije suđenje i odluke.

 

 

 

Sledeće sezone će Superliga Srbije sa sadašnjih 20 biti skraćena na 16 klubova, što znači da će po kolu biti igrano ukupno osam mečeva, pa će četiri VAR sobe biti sasvim dovoljne da se iz njih isprate događaji na svim stadionima širom Srbije.

NA insistiranje FIFA, posle prvobitne Radne grupe u kojoj je bilo i ljudi iz klubova, sada je oformljen Projektni tim u kojem je osam članova: vođa projekta Milan Karadžić, inače predsednik Sudijske komisije FSS, zatim Igor Radojčić zadužen za obuku sudija, Aleksandra Čupović pomoćnica generalnog sekretara FSS, zadužena za administrativna pitanja, Nebojša Ovković zadužen za pravna pitanja, Dragana Lovčević iz finansijske službe FSS, Vojislav Aranđelović iz TV Arena, Sanja Peperka iz Tekoma Srbije i Nenad Popović iz Zajednice Superlige.

RepublikaFoto: Promo foto
Milan Karadžić trebao bi da predvodi tim koji će kordinisati saradnju sa organizacijom FIFA

Za danas je u ‘Kući fudbala’ u Staroj Pazovi bio zakazan sastanak sa stručnjacima iz FIFA, odnosno IFAB (Odbora međunarodne fudbalske asocijacije), ali je on odložen zbog toga što je, iz zasad nejasnih razloga, Superliga Srbije odlučila sa Televizijom Arena da se čak četiri meča igraju u ponedeljak. Potpuno je nejasno zbog čega je, u situaciji kada na stadionima širom zemlje nema publike, pa bi sa ranije zakazanog sastanka izostalo čak 16 superligaških arbitara?!

FSS je više nego ozbiljno shvatio potrebu uvođenja VAR tehnologije, pošto je jasno da mečevi obiluju spornim detaljima.

Dugo očekivani VAR će od sledeće sezone da zaživi i kod nas, a do tada možemo samo da se nadamo fer i korektnom suđenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading