CRVENO-BELI GOSTUJU HOFENHAJMU U PRVOM KOLU LIGE EVROPE: Zvezdo budi hrabra, pokaži da si velikan!

Autor:

Sport

22.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde večeras počinju četvrtu uzastopnu sezonu u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Tim Dejana Stankovića za protivnika ima Hofenhajm (RTS 1, Arena spor 1, 21.00) u prvom kolu L grupe nove sezone Lige Evrope pred praznim tribinama stadiona Rajn-Nekar arene zbog pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Fudbaleri Crvene zvezde

Šampion Srbije pokušaće da ostvari tek petu pobedu u klupskoj istoriji kao gost u Nemačkoj, a prvu od 2017. godine i susreta sa Kelnom. Tada je crveno-beli dres nosio i vezista Slavoljub Srnić (28), koji se u razgovoru za Srpski telegraf prisetio te utakmice i otkrio formulu kako do pobede nad Nemcima na njihovom terenu.

BEZ STRAHA

- U to vreme smo igrali najlepši fudbal u novijoj istoriji Zvezde i sa Kelnom smo bili egal. Atmosfera se sada razlikuje u odnosu na onu od pre tri godine jer smo mi iza sebe imali 5.000 naših navijača. Priprema za utakmicu bila je kao za svaku drugu, prvo poluvreme smo dominirali, dok su nas u drugom stisli - rekao je Srnić na početku razgovora za naš list.

Bivši fudbaler kluba sa Marakane svestan je da je Hofenhajm favorit, ali da to ništa u ovom trenutku ne mora da znači.

- Protiv Nemaca treba biti hrabar, ali ne i zaletati se. Nema potrebe za strahom, kao junaka utakmice vidim Kataija, u najboljoj je formi, iako je Hofenhajm favorit, iznenađenja su moguća, bilo ih je mnogo posle nastavka fudbala u doba korone - zaključio je Slavoljub.

Zvezdaši pamte i kultne duele sa Dinamom iz Drezdena i onaj nezaboravni u Minhenu protiv Bajerna, koji su bili deo puta na evropski tron, a jedan od aktera tih mečeva bio je i legendarni Darko Pančev (55). Proslavljeni makedonski napadač evocirao je uspomene na trijumfe u Nemačkoj u razgovoru za Srpski telegraf.

NIJE BILO LAKO

- Drezden i Bajern su dve različite ekipe, ali obe klasične nemačke s reprezentativcima kao pogonima ekipe. Mi smo protiv Drezdena sve rešili u Beogradu, tako da je gostovanje bilo lagano, dok smo protiv Bajerna znali da moramo da odigramo odlično u obe utakmice, posebno u Minhenu, gde smo igrali pred 65.000 gledalaca. Igrali smo na polukontre i konre, ali kada Bajern povede i vi preokrenete, onda znate koliki ste velikan. Sreća se ne zaslužuje tako lako - rekao je legendarni Makedonac.

On smatra da je došlo novo vreme i uslovi i da Crvena zvezda protiv Bajerna treba da igra bez pritiska jer je plasmanom u grupu cilj ostvaren.

- Zvezda je istorijski klub, mnogo veći od Hofenhajma, i ukoliko se izdigne iznad svojih mogućnosti, može i da pobedi. Oni jesu Nemci, takvi su kakvi jesu, ali nemaju tradiciju. Zvezdi treba pametna igra, ali bez opterećenja - istakao je Darko Pančev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading