MIJAT GAĆINOVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF PRED UTAKMICU HOFENHAJM – ZVEZDA: Dekijev tim kvalitetniji u napadu, ali mi smo najjači u ovoj grupi!

Autor:

Sport

21.10.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak počinju novu evropsku odiseju, četvrtu uzastopnu, ali ovoga puta kao deo grupe L u Ligi Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde otputovali su u Nemačku, gde će se nadati pobedi protiv Mijata Gaćinovića i Hofenhajma

Protivnik šampiona Srbije biće Hofenhajm koji će beogradski tim dočekati na stadionu “Rajn Nekar arena” od 21 čas. Fudbaler nemačke ekipe je i 25-godišnji vezista i reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović koji je u razgovoru za Srpski telegraf izneo svoja očekivanja pred utakmicu plavo i crveno-belih.

Kako izgleda priprema pred utakmicu sa Crvenom zvezdom?

-Gledao sam Zvezdu u derbiju, lično ih poznajem dovoljno, mene ne mogu da iznenade. Pripremamo se za ovu utakmicu kao za svaku drugu, sve je standardno. Imali smo trening danas, pogledali video snimke sa utakmice Crvene zvezde i analizirali smo njihovu igru – rekao je Mijat na početku razgovora za naš list.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gaćinović je spreman za rat sa crveno-belima

Prednosti i mane Crvene zvezde, šta može da presudi oko pobednika utakmice?

-Crvena zvezda ima veći kvalitet u ofanzivi, posebno na krilnim pozicijama gde dominira Aleksandar Katai. Smatram da moramo da uđemo sa visokom igrom i  presingom i poprilično agresivno od prvog minuta kako bi došli do pobede – istakao je Gaćinović.

Koronavirus stvara velike probleme Hofenhajmu?

-Koronavirus nam je napravio veliki problem, najveći udarac je izostanak Andreja Kramarića. On je naš najbolji igrač, u fenomenalnoj je formi, šteta za sve saigrače, ali posebno za njega jer je on bio taj koji bi izjednačio kvalitet u napadu sa Zvezdinim napadom. Nedostajaće nam mnogo, ali moramo bez njega, nažalost – konstatovao je mladi vezista.

RepublikaFoto: Telegraf/Nebojša Mandić
Jedan od mlađih "Orlova" Mijat Gaćinović smatra da Zvezda ima odličan tim, ali da je njegov klub jači

Grupu L čine Nemci, Srbi, Belgijanci i Česi, ko ma najveće šanse da prođe dalje?

-Poštujem sva tri rivala u grupi, ali siguran sam da kvalitetom odskačemo mi I Zvezda, tako da smatram da prvak Srbije može da prođe grupu, makar kao drugi na tabeli jer imaju tim za takav poduhvat. Naši ciljevi u Evropi su da prođemo  grupu, a onda idemo korak po korak – iskren je reprezentativac Srbije.

 

 

 

Srbija će 12. novembra igrati protiv Škotske na beogradskoj Marakani za plasman na Evropsko prvenstvo koje čekamo 20 godina. Kakva su tvoja očekivanja pred tu utakmicu?

-Ljudi u Srbiji očekuju da mi dobijemo lagano Škotsku jer svi misle da je ona slabija od Norveške. Ipak, nikako finale ne može biti slabije od polufinala, Škoti nemaju poraz u Ligi nacija. Ukoliko budemo prepisali igru iz Osla smatram da možemo da se plasiramo na EVRO iako i Škoti imaju ozbiljne igrače koji igraju po celom Ostrvu vrlo standardno. Jači smo po kvalitetu od njh i samo to treba da pokažemo na terenu – zaključio je Mijat Gaćinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading