LIGA ŠAMPIONA ODLAZI U ISTORIJU: FIFA pokreće Evropsku Premijer ligu, dva VELIKANA već POTVRDILA učešće!

Autor:

Sport

20.10.2020

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se samo zvanična potvrda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pehar Lige šampiona na stadionu "Luš" u Lisabonu

Najveći evropski klubovi, u saradnji sa FIFA, od 2022. godine pokrenuće novo takmičenje - Evropsku Premijer ligu, prenosi "Skaj".

Engleski velikani Mančester junajted i Liverpul već su dali zeleno svetlo za njeno formiranje, a procenjuje se da će budžet biti ne manji od pet milijardi evra. U Evropskoj Premijer ligi participiraće samo timovi iz pet najjačih liga, a trenutno se njenom osnivanju protivi samo minhenski Bajern.

Razlog za revolucionarnu promenu na Starom kontinentu je naravno novac. Najveći klubovi Evrope žele mnogo veću zaradu za sebe od one koju im trenutno donosi UEFA Liga šampiona, a u novoformiranom takmičenju budžeti dobrodošlice biće enormni za sve učesnike. Prema početnom planu, pet premijerligaša bi imalo zagarantovano mesto u novoj evropskoj eliti.

Prvi koraci u realizaciji ove inicijative očekuju se do kraja oktobra, a "Skaj" piše da je najvažniji posao već dovršen - finansijska konstrukcija je zatvorena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading