DERBI PRED ODLAGANJEM: Stanje u Zvezdi sve gore, čekaju se rezultati iz Humske

Autor:

Sport

16.10.2020

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus oteo je mnogo toga od mnogih ljudi tokom ove proklete godine 2020, a sada bi ljubiteljima fudbala mogao da uskrati još jedno zadovoljstvo.

RepublikaFoto: Starsport
"Večiti derbi" mogao bi da bude najnovija žrtva koronavirusa

Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, 163. po redu, trebao bi da se odigra u nedelju, 18. oktobra, ali je niz zaraženih u taboru crveno-belih ovaj meč stavio pod znak pitanja.

Mirko Ivanić već je precrtan zbog korone, potvrđeno je i da je Gelor Kanga zaražen, ali je sve učinjeno kako ovi momci ne bi došli u kontakt sa saigračima, tako da se na stadionu "Rajko Mitić" nadaju da će Kanga biti poslednji slučaj.

 

Sa druge strane Topčiderskog brda, "Grobari" imaju nešto manje razloga da strepe pred Večiti derbi, pošto u Partizanu trenutno nema zaraženih. Ipak, rezultati testova na antitela još uvek se čekaju, tako da bi i crno-beli mogli da se nađu u problemu.

Priča se o tome kako bi derbi u slučaju da neko od Partizanovih igrača bude pozitivan mogao da bude odložen, ali je sekretar Zajednice Superlige Darko Ramovš tu informaciju opovrgao.

- Nije se ni pričalo o tome“, ističe Darko Ramovš, generalni sekretar Zajednice u kratkoj izjavi Sportskom žurnalu. Procedura je jasna, ukoliko zahtev za odlaganje stigne, razmatrala bi ga prvo medicinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Crvena zvezda ima dosta iskustva sa testiranjem na evropskoj sceni ove sezone. Ivanić i Kanga neće moći da igraju ni protiv Hofenhajma u četvrtak - detaljno je objasnio Ramovš.

RepublikaFoto: Starsport
Iako Zvezda ima pravo da zahteva odlaganje meča, njeni čelnici to za sada nisu uradili

Reči sekretara bez sumnje su muzika za uši obožavaoca srpskog fudbala, ali to ne znači da takav zahtev ne može da stigne u svakom trenutku.

Do tad, zagrevanje za nedelju u 17 časova se nastavlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading