GOSTI BI DA PREKINU POST U JNA TVRĐAVI: Zvezda čeka gol puna 4 meča!

Autor:

Sport

16.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljni večiti derbi (17.00, Arena sport 1, B92) biće čak 201. međusobni okršaj Partizana i Crvene zvezde, u kojem će oba tima morati da se prilagode nefudbalskim uslovima kako znaju i umeju. Naime, računajući i prvenstvene i Kup utakmice, ovo će biti tek druga u kojoj se neće čuti huk "Grobara" i "Delija".

RepublikaFoto: Starsport
Duel Boaćija i Sume

Prethodni put tribine su zvrjale prazne pre 12 i po godina zbog kazne crveno-belima od tri meča zaključane Marakane, i to zbog nereda na severnoj tribini na poluvremenu utakmice sa kulskim Hajdukom, kada je povređen žandarm Nebojša Trajković. Crveno-beli su tada u 132. večitom derbiju 1. marta 2008. savladali crno-bele na Marakani sa 4:1. Međutim, za razliku od tog duela, za dva dana najveći srpski klubovi sudariće se u Humskoj, gde tradicija nikako ne ide naruku trostrukom uzastopnom šampionu Srbije.

Crveno-beli nisu u večitim derbijima, bilo da su igrani u Ljutice Bogdana ili u komšiluku, zatresli mrežu najvećeg rivala na poslednja četiri duela, odnosno još od pogotka Alekse Vukanovića u 80. minutu duela iz 25. aprila prošle godine. Dakle punih 370 minuta. Pritom, Zvezda je u poslednjih deset gostovanja u Humskoj teren napustila uzdignute glave samo jednom (27. februara 2016.), dok je Partizan zabeležio čak sedam trijumfa u tom periodu.

 

Istovremeno, od raspada SFR Jugoslavije, odnosno od sezone 1991/92 do danas, klub iz Ljutice Bogdana je, računajući sve mečeve, savladao "parni valjak" u Humskoj samo osam puta u čak 44 utakmice ili na svakih pet i po duela u proseku! Crno-beli su u tom periodu kao domaćini trijumfovali 19 puta, uz sedam remija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading