"MARAKANA" GA DOBRO PAMTI: Legendarni fudbaler se BORI ZA ŽIVOT!

Autor:

Sport

09.10.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antonjin Panjenka (72), legendarni češki fudbaler i strelac najpoznatijeg gola u istoriji fudbala, nalazi se na ivici života i smrti!

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracija

Nekadašnji slavni vezista hitno je hospitalizovan zbog pozitivnog testa na koronavirus, sa kojim se bori već duži vremenski period, a nakon dolaska u bolnicu odmah je prebačen na intenzivnu negu!

Podsetimo, ovaj čovek je postao poznat kada je izveo istorijski penal na beogradskoj Marakani u finalu Evropskog prvenstva 1976, kada se njegova Čehoslovačka sastala sa Zapadnom Nemačkom.

Pobednik je morao da bude odlučen nakon penala jer je na semaforu posle 120 minuta igre stajalo 2:2. Pred poslednju seriju svih sedam izvođača je pogodilo, a onda je peti udarac sa bele tačke promašio Uli Henes.

Antonjin Panjenka

Znalo se da ako Panjenka savlada golmana Majera, koji je u tom trenutku bio najbolji golman sveta, Čehoslovačka će postati prvak Evrope. Panjenka je uzeo veliki zalet i kako se zatrčao, činilo se da će uslediti jak udarac u levu stranu, gde je obično šutirao, pa se Majer tamo i bacio.

Usledilo je veliko iznenađenje, Panjenka je usporio, stao i samo podbo loptu, koja je lagano, kao usporeni snimak, ušla u mrežu, za istoriju i titulu prvaka Evrope.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading