BUM: Kevin De Brujne potpisuje na 5 godina!

Autor:

Sport

08.10.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijski fudbaler Kevin De Brujne je na korak je od potpisivanja novog ugovora sa Mančester sitijem.

Kevin De Brujne

"Građani" i De Brujne su došli nadomak dogovora oko produžetka saradnje za narednih pet godina. Belgijancu važeći ugovor sa Sitijem ističe u leto 2023, ali su u klubu rešili da što pre završe sve i da "vežu" najboljeg igrača na još duži period.

Prema načelnom dogovoru, De Brujne će potpisati vernost Sitiju do juna 2025. godine, a plata će mu se skoro duplirati. Sada Kevin zarađuje 187.000 evra nedeljno, dok će po novog ugovoru svake sedmice na njegov bankovni račun da legne 330.000 evra.

Tvrde Englezi da je novi ugovor, u neku ruku, nagrada koju klub želi da uruči Belgijancu za vernost koju je iskazao dok je trajala borba Sitija sa UEFA pred sudom u Lozani. Tada je De Brujne javno poručio da kakva god presuda bude, nema nameru da ide, dok su ostali ćutali.

 

Belgijski vezista koji je iz Genka 2012. došao u Čelsi, a onda išao u Verder na pozajmicu, pa u Volfsburg i tek odatle 2015. došao u Mančester siti.

De Brujne je odigrao 227 utakmica za Građane, postigao 58 golova, za 90 asistirao, a što je još bitnije, osvojio je dve titule prvaka Engleske, FA kup, četiri Liga kupa i jedan Superkup.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading