SEDMORICA NEKADAŠNJIH IGRAČA CRVENO-BELIH PONOVO U DOMAĆEM FUDBALU: Bivši zvezdaši HARAJU Srbijom!

Autor:

Sport

08.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kovačević, Đuričković, Blažić, Kahriman, Petković, Milunović i Krneta vratili se ove jeseni i leta u Superligu iz inostranstva.

RepublikaFoto: Starsport

Bivši asovi FK Crvena zvezda Damir Kahriman, Aleksandar Kovačević i Vukan Savićević

Da li zbog toga što "sunce tuđeg neba ne greje kao što ovo greje" ili nedostatka adekvatnih deviznih ponuda, sedmorica nekadašnjih fudbalera Crvene zvezde vratili su se ove jeseni i leta iz inostranstva u Srbiju, i to u pet superligaških klubova. Aleksandar Kovačević (28), Petar Đuričković (29), Marko Blažić (35), Damir Kahriman, Marko Petković (28), Luka Milunović (27) i Jovan Krneta (28) špartaće u ovoj sezoni na terenima od Subotice do Surdulice, a zanimljivo da niti za jednog od njih klubovi nisu platili ni evro obeštećenja. Sedmorka je s manje ili više uspeha nastupala u Zvezdi u prethodnoj deceniji, a zbirno su, igrajući na Marakani, osvojili osam šampionskih titula i dva Kupa Srbije.

"GRCI" NAJBROJNIJI

Radnički želi ponovo u Evropu, a u nameri da dođu do druge, treće ili četvrte pozicije u Superligi, koje vode u novoformiranu ligu konferencija (Srbija više neće imati klubove u kvalifikacijama za Ligu Evrope) angažovali su Kovačevića i Đuričića. Obadvojica bivših zvezdaša stižu iz grčkog drugoligaša Ksantija.

ZVEZDAŠI POVRATNICI

Aleksandar Kovačević Radnički-Ksanti

Petar Đuričković Radnički-Ksanti

Marko Blažić Rad-Apolon Atina

Damir Kahriman Rad-Lamija

Marko Petković TSC-Tondela

Luka Milunović Napredak-Debrecin

Jovan Krneta Inđija-Zira

* Ime fudbalera, novi i prethodni klub

Potpuno različite ambicije ima Rad, budući da mu predstoji grčevita borba za opstanak u eliti, a da bi izbegli da se u maju nađu na poslednjih šest mesta, doveli su veterane Blažića i Kahrimana, nekadašnje Zvezdine prvotimce, koji će najverovatnije karijere završiti na Banjici. Ovaj tandem takođe stiže iz Grčke, vezista iz PAS Lamie, a golman iz atinskog Apolona.

ČUVENA KLASA 1992.

Od sedmorice nekadašnjih igrača crveno-belih koji su se vratili ove sezone u domaći fudbal najznačajniji trag na Marakani ostavio je Petković, svojevremeno i kapiten Zvezde. Nakon što je raskinuo ugovor sa portugalskom Tondelom, desni bek stigao je u ambiciozni evropski TSC kao slobodan igrač.

RepublikaFoto: Starsport
Bivši kapiten Crvene zvezde Marko Petković

Spisak povratnika iz pečalbe zaključuju dva momka takođe rođena 1992. godine, a koji su delili svlačionicu sa Mitrovčaninom. Ofanzivni vezista Milunović je morao da napusti Debrecin jer stranci ne smeju da igraju u drugoj ligi Mađarske, pa je uhlebljenje pronašao u Napretku, dok je osporavani štoper Krneta iz azerbejdžanske Zire iz Bakua stigao u Inđiju sa zadatkom da je spasi ispadanja u niži rang.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading