UEFA DONELA ZVANIČNU ODLUKU: Zvezda ostala bez GRUPNE FAZE ove jeseni!

Autor:

Sport

07.10.2020

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više nema dileme.

RepublikaFoto: Starsport
Stadion "Rajko Mitić" pred meč Crvena zvezda-Salcburg

Iako je prvobitan plan bio da omladinci Crvene zvezde evropsku odiseju započnu već ovog meseca, UEFA je donela odluku da se Liga šampiona za mlade pomeri za mart 2021. godine.

UEFA je odluku obrazložila time da je u ovom trenutku neizvodljivo da se organizuje takmičenje, kao i da je teško da mladi igrači putuju u druge zemlje, zbog aktuelne situacije sa korona virusom.

Sve to znači da će dečaci rođeni 2003. godine, koji će u elitnom juniorskom takmičenju, biti daleko najmlađa ekipa, do kraja polusezone nastupati samo u granicama Srbije, te da će imati više vremena da se pripreme za Evropu, kao i da se tokom zimske pauze, eventualno dodatno pojačaju, ukoliko Marko Neđić tako proceni.

U skladu sa donetom odlukom, promenjen je i format takmičenja, pa više neće biti grupne faze, već će se odmah igrati jedan meč po sistemu eliminacije. Za sada je situacija takva da će timovi i dalje ostati podeljeni na - juniorske ekipe čiji seniori igraju Ligu šampiona i osvajače omladinskih liga, te da će se ukrstiti tek u šesnaestini finala.

Omladinci crveno-belih će tako moći da se susretnu sa osvajačima liga iz ukupno 31 države, a najzvučniji rivali su- Selta, Anžr, Genk, AZ Alkmar, Sparta Prag, Glazgov Rendžers...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading