PREDSTAVLJEN BAJBEK: Nisam bio upoznat sa Partizanom, ali sad jedva čekam derbi

Autor:

Sport

07.10.2020

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzeo je Sadikovu 'devetku'.

RepublikaFoto: Starsport
Žan-Kristof Bajbek

Žan-Kristof Bajbek je novi napadač Partizana, a dan nakon što je doputovao u Beograd, Francuz je konačno i predstavljen na stadionu u Humskoj.

Okupljenim novinarima je na početku Bajbek otkrio da je lako doneo odluku da dođe u Partizan, iako nije znao puno o klubu.

- Nisam mnogo znao o Partizanu, najviše ga poznajem po evro takmičenjima. Prijatelji su mi rekli da ću uživati u gradu atmosferi i navijačima. Odluka je bila brza, dobio sam mnogo informacija o gradu, klubu istoriji Partizana, da mogu da dam doprinos, da je to dobro mesto za mene. Razgovarao sam sa bratom i odluka je bila brza - rekao je Francuz.

 

 

 

Novi napadač Partizana je u Beograd stigao u društvu svog menadžera Milana Biševca, inače nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, a Bajbek će u crno-belom dresu debitovati upravo na Večitom derbiju.

- Čuo sam od njega za tu utakmicu. Imam još deset dana da se spremim, ali upoznat sam sa pojmom derbija i važnosti.

Bajbek je već više od pola godine bez utakmice, pošto je igrao za Utreht, a holandsko prvenstvo je prošle sezone okončano u martu zbog koronavirusa.

-  Istina je da sam poslednju utakmciu igrao u Holandiji, posle toga sam individualnim radom sa trenerom održavao formu. Nisam sto posto spreman, ali ću uhvatiti brzo ritam - rekao je Bajbek.

RepublikaFoto: Starsport
Žan Bajbek na stadionu Partizana

On se potom osvrnuo na reči nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, Željka Petrovića koji radi u Utrehtu, a naveo je da je Francuz podložan povredama.

- U dobrom sam stanju, taj period je prošlost. Od tada sam sve više igrao i u svakoj sezoni napredovao do prekida sezone zbog epidemije. Razgovarao sam sa trenerom Stanojevićem i medicinskim osobljem, sve je bilo ok.

Za kraj, Bajbek je pozirao sa dresom sa borjem 9, koji je preuzeo od Umara Sadika, novog člana Almerije.

- Nisam o tome razmišljao. Sadik je imao sjajnu sezonu, moj cilj je da budem deo ekipe koja će davati golove. Ne opterećujem se rekordima, ali bih voleo da ponovim to. Snažan sam, brz, igram obema nogama, na čemu sam zahvalan bratu koji me je kao mladog terao na to da vežbam i tehniku - poručio je novi centarfor "parnog valjka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading