ZVEZDA U PROBLEMU ZBOG RADONJIĆA: Milion razloga za BES na "Marakani"

Autor:

Sport

07.10.2020

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije se nije nadao ovakvom razvoju situacije.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Radonjić

Reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić je pre dve godine za 12.000.000 evra iz Crvene zvezde prešao u redove Olimpika iz Marseja, a ukupan iznos transfera i dalje može da naraste zahvaljujući bonusima.

Po dogovoru od pre dve godine, crveno-beli su mogli da inkasiraju dodatnih dva i po miliona evra, a za to je bilo potrebno da se u pet godina, na koliko je Radonjić potpisao ugovor sa klubom sa "Velodroma", Olimpik isto toliko puta plasira u Ligu šampiona.

U prvoj Radonjićevoj sezoni u Marseju to klubu nije pošlo za rukom, ali prošle jeste. Međutim, šampion Srbije ni sada neće dobiti 500.000 evra, a sve zbog jedne dodatne klauzule.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Radonjić

Naime, preduslov da u Ljutice Bogdana legne tih 500.000 evra jeste da srpski reprezentativac u sezoni u kojoj je izboren plasman u Ligu šampiona odigra bar 45 minuta u 50 odsto utakmica, ali se to nije desilo. Ukoliko računamo sva takmičenja, Nemanja Radonjić je prošle sezone 12 puta na terenu proveo 45 i više minuta.

Prema tome, može se reći da je Crvena zvezda već izgubila potencijalnih milion evra u prethodne dve sezone.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading