POVRATAK OTPISANIH: TOP 5 srpskih fudbalera i dalje na tržištu

Autor:

Sport

06.10.2020

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Top 5 srpskih fudbalera koji su još uvek slobodni agenti nakon transfer roka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stevanović,Kuzmanovič,Jovanović,Meleg,Srnić

Transfer rok je od danas za većinu evropskih klubova gotov. Srpski internacionalci nisu bili među najtraženijima na tržištu, posledice od koronavirusa dodatno su zakomplikovale stvari, a sve to rezultiralo je otkazima za nekolicinu srpskih fudbalera širom starog kontinenta. 

 

 

 

Neki od njih su vazili za velike talente, neki su prekaljeni veterani, a evo i spiska 5 najboljih srpskih igrača koji su još uvek slobodni u izboru nove sredine:

Zdravko Kuzmanović

- Ovaj 33-godišnji veznjak i bivši reprezentativac Srbije našao se na tržištu kada mu je Bazel usled niza povreda uručio otkaz po završetku minule sezone. Imajući u vidu da je odigrao svega 5 mečeva, pitanje je gde i na kom nivou će popularni "Kuzma" nastaviti svoju karijeru, pošto je dugogodišnje interesovanje Crvene zvezde naizgled nestalo.

RepublikaFoto: Starsport
Zdravko Kuzmanović

Dejan Meleg

- Bivši fudbaler Zvezde i Vojvodine godinama bio je na granici da postane igrač evropske, ako ne i svetske klase, čemu svedoći i vreme provedeno u Ajaksu, ali on nažalost taj potencijal još uvek nije ostvario. Sve je manje izvesno da će do toga doći, imajući u vidu da interesovanje za njega trenutno pokazuje isključivo Borac iz Banjaluke.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Meleg

Alen Stevanović

- Ovaj 29-godišnjak prerano se, kao i mnogi drugi, otisnuo iz Teleoptika u Evropu , pa je posle neuspelog boravka u Interu i nešto uspešnijeg perioda u Torinu završvio ponovo u dresu Partizana. Blede partije u crno-belom dresu nisu mu pomogle, pa je sunovrat nastavio preko Šonana iz Japana i Visle iz Krakova, koja ga je otpustila u avgustu 2019. godine. Dok Stevanoviću godine nisu toliki problem, istorijat povreda itekako jeste.

RepublikaFoto: Tanjug
Alen Stevanović

Slavoljub Srnić

- Jedan od kultnih heroja Zvezdinim navijačima zbog sjajnih partija u borbi za Ligu šampiona, Srnić se već na sledećem koraku u svojoj karijeri sudario sa realnošću, pa je posle neprimetnih godinu dana u dresu Las Palmasa ponovo na tržištu, i to ovaj put kao slobodan igrač. Interesovanje za snalažljivo krilo postoji širom istočne Evrope, pa je samo pitanje dana kada će Srnić izabrati novu sredinu. 

RepublikaFoto: Starsport
Slavoljub Srnić

Đorđe Jovanović

- Poslednji i po nekima i najtalentovaniji momak na spisku je bivši napadač Partizana Đorđe Jovanović, koji je svojevremeno važio za jednog od najubojitih klinaca u Evropi, da bi prelaskom u Lokeren za sumu od milion i po evra nestao sa mape. Neuspeh u Belgiji ispratio je podjednakim u Španiji, gde je najpre bio neprimetan u Kadizu, a potom i u Kartaheni. Uprkos svemu tome, Jovanović još uvek ima svega 21 godinu, tako da njegovi obožavaoci gaje nadu da može da procveta u poznijim fudbalskim godinama, kao što su to svojevremeno učinili Danijel Ljuboja ili Lane Jovanović. 

RepublikaFoto: Starsport
Đorđe Jovanović

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading