"VEČITI DERBI" SA ILI BEZ PUBLIKE? Oglasila se STRUKA i OTKRILA sve detalje!

Autor:

Sport

06.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemoguće je očekivati gledaoce kad sigurno ne bi držali distancu i nosili maske. Zato je pametnije da se igra bez njih - kaže epidemiolog Tiodorović.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Bibrasa Natha I njegoša Petrovića

Svetkovina srpskog fudbala, duel Partizana i Crvene zvezde, koji je na programu 17. oktobra u Humskoj gotovo izvesno igraće se bez publike zbog situacije sa koronavirusom. Da je to najpametnije rešenje za sve, u razgovoru za Srpski telegraf ističe epidemiolog Branislav Tiodorović.

On pojašnjava zašto je to izglednije nego da se ponovi situacija iz polufinala Kupa Srbije od 10. juna, kada je na stadionu crno-belih bilo navijača. Kao dva glavna razloga za prazne tribine naš sagovornik je naveo epidemilošku situaciju u našoj zemlji i okruženju, ali i mentalitet našeg naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Branislav Tiodorović

VREBA NOVI TALAS

- U ovom trenutku je nemoguće očekivati da na večitom derbiju bude navijača, to je prosto nemoguće. Iako Srbija ima jednu od najboljih epidemiloških situacija u Evropi, okruženi smo zemljama koje su u teškoj situaciji i pitanje je vremena kada će i nas zakačiti taj talas. Takođe, vidite da se i kod nas stvari menjaju iz časa u čas, jedan dan imamo više zaraženih, a drugi dan manje - rekao je Tiodorović, a zatim naveo drugi veliki problem.

Jokić: Večiti, iznajmite VAR za derbi!

Nekadašnji sudija, sada analitičar i posmatrač suđenja FSS, Zdravko Jokić smatra da bi VAR tehnologija mogla da bude korišćena u predstojećem večitom derbiju.

- Pošto je važna utakmica, VAR može da se iznajmi. Ne znam ništa o tome, to ja mislim, da meni bude lakše - rekao je Jokić.

- Znate kakav je mentalitet našeg naroda i navijača, svi znamo koliko ljudi ovde vole sport, a posebno fudbal. Navijači na severnoj i južnoj tribini sigurno neće pristati da drže distancu, da budu odvojeni i da nose maske. UEFA jeste dala dozvolu savezima da vrate navijače na stadion, ali ona ne snosi odgovornost za širenje virusa na stadionima u tim državama. Nemci i Španci poštuju distancu i nose maske, ali to kod nas ne bi bio slučaj. Zato je pametnije da se igra bez publike - zaključio je Tiodorović.

BEZ POZIVA NADLEŽNIH

Srpski telegraf kontaktirao je i sa čelnicima večitih rivala povodom mogućnosti da se derbi igra s navijačima, ali i oni nisu imali nove informacije.

- Nemam nikakvu novu informaciju za vas, niko nam ništa nije javio, ali male su šanse da se derbi igra pred publikom. Da su doneli odluku da se derbi igra s navijačima, dobili bismo poziv kako bismo već sada krenuli s prodajom karata - istakao je generalni direktor Partizana Miloš Vazura, dok je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela dodao:

- Niko nam ništa nije javio.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading