FINANSIJSKI ŠPRIC: Tačno u EVRO, evo koliko je Zvezda ZARADILA plasmanom u Ligu Evrope!

Autor:

Sport

02.10.2020

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepa vest za crveno-bele nakon pobede na Kipru.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje igrača Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfom nad Araratom u Nikoziji (2:1) obezbedili su plasman u grupnu fazu Lige Evrope, što znači da je aktuelni srpski šampion od UEFA obezbedio zaradu od 6.504.330 evra.

Sam plasman u grupu, četvrtu godinu zaredom, crveno-belima je doneo 2,92 miliona evropskih novčanica, a ostatak novca je zarađen kroz kvalifikacije i na osnovu desetogodišnjeg poretka klubova na Starom kontinentu.

Ovo nije sve. Svaka pobeda u grupnoj fazi nagrađuje sa dodatnih 570 hiljada evra, dok remi donosi 190 hiljada. Prolazak u nokaut fazu sa prvog mesta UEFA "plaća" sa još milion, dok klubovi za drugo mesto u grupi inkasiraju upola manju sumu.

Nije Liga šampiona, ali i drugo po rangu evropsko takmičenje garantuje priliv ozbiljnih finansijskih sredstava koje će dobro doći srpskom prvaku u jeku krize izazvane pandemijom koronavirusa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading