TRENER BAJERNA PIŠE STRANICE ISTORIJE FUDBALA I RUŠI REKORDE: Flik osvaja trofej na svakih osam utakmica!

Autor:

Sport

02.10.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajernova kaznena ekspedicija nastavila je da teroriše rivale, pa je preksinoć u Superkupu Nemačke u Minhenu pala i dortmundska Borusija (3:2), što je bio čak peti trofej za prvaka Evrope u poslednja tri i po meseca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hans Flik

Nemilosrdni Bavarci su pre toga dominantno pokorili Bundesligu, Kup Nemačke, Ligu šampiona i Superkup Evrope pod vođstvom Hansa Ditera Flika (55), kom je za pet pehara bilo dovoljno samo 40 utakmica, što znači da je u proseku na svakih osam mečeva dolazio do trona! Stalo je tu fantastičnih 36 pobeda ili 90 odsto uspešnosti, uz samo jedan remi i tri poraza i gol-razliku koja je u debelom plusu od 97. Nema šta, majstor, veliki majstor je Flik.

PAMTI GA I ZVEZDA

Stručnjak iz Hajdelberga, do tada pomoćnik Nika Kovača, preuzeo je 2. novembra prošle godine u tom trenutku posrnulu Zvezdu Juga, kako glasi jedan od nadimaka kluba iz prestonice Bavarske, i u prve četiri utakmice na klupi ostvario isto toliko pobeda uz gol-razliku 16:0. Stradala je (26. novembra) i Zvezda na Marakani sa 6:0, što je njen najubedljiviji evropski poraz ikada, a zatim su došla dva vezana bundesligaška poraza Bajerna od po 2:1, kući od Leverkuzena i Borusije u Menhengladbahu, te se javila sumnja u Flikove kvalitete.

Međutim, usledio je uragan kakav se ne pamti, pa je ekipa bivšeg veziste najvećeg nemačkog kluba, s kojim je, kao igrač, osvojio četiri Bundeslige i jedan Kup, u naredne 32 utakmice u svim takmičenjima ostvarila čak 31 trijumf i samo jedan remi. Od 11. decembra do 24. septembra i pobede nad Seviljom (2:1) minhenska mašinerija vezala je 23 trijumfa, što niti jednoj ekipi iz pet najjačih liga sveta nije uspelo, pa su u tom periodu s lakoćom osvojili duplu krunu u Nemačkoj, evropski tron i UEFA Superkup.

JURI GVARDIOLU

Hans Diter Flik pekao je trenerski zanat, pre svega, kao pomoćnik selektoru Nemačke Joakimu Levu (60), pored kog je sedeo na 111 utakmica od 2006. do 2014. godine, a najveći uspeh im je zlato na Svetskom prvenstvu 2014. u Brazilu. Da je mnogo naučio, Flik je svima dokazao već na prvom poslu šefa stručnog štaba, pa je za samo 11 meseci pokorio svako od pet takmičenja i postao tek peti trener koji je kao debitant podigao "ušati pehar". U decembru u Kataru ga očekuje pohod i na svetsku klupsku titulu, a ako u tome uspe, ponoviće podvig Đozepa Gvardiole, koji je 2009. godine kao debitant na klupi Barselone uzeo maksimalnih šest trofeja.

Posle svega, sme li neko da sumnja u Flika?

RepublikaFoto: Starsport

Flik najbolji trener Evrope, dominacija Bavaraca

Bajern je u prethodnoj sezoni dominirao Starim kontinentom kao niko nikada pre njega, sa 11 pobeda iz isto toliko utakmica pokorena je Liga šampiona, pa je potpuno logičan izbor UEFA da za najbolje u Evropi proglasi asove Bavaraca. Hans Diter Flik potpuno zasluženo je najbolji trener Evrope za prethodnu sezonu, Robert Levandovski najbolji igrač i napadač, Manuel Nojer najbolji golman, a Džošua Kimih defanzivac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading