ZVANIČNO: Pirlo doveo centarfora!

Autor:

Sport

23.09.2020

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juventus je birao između Edina Džeka, Alvara Morate i Luisa Suareza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrea Pirlo tokom debija na klupi Juventusa

Otkad je na klupu Juventusa seo Andrea Pirlo počela su nagađanja ko će biti nova 'devetka' "stare dame", pošto je Italijan odmah otpisao Gonzala Iguaina. Konačno, posle mesec i po dana, "bjankoneri" su zvanično doveli Alvara Moratu.

Španski centarfor je bio jedna od tri opcije Juventusa, a Andrea Pirlo se na kraju baš za njega, pre Luisa Suareza i Edina Džeka, odlučio zbog toga što ga jako dobro poznaje.

Morata je u Juventus stigao iz madridskog Atletika na jednogodišnju pozajmicu za koju će šampion Italije platiti 10.000.000 evra.

Podsetimo, Morata je u periodu od 2014. do 2016. godine već nastupao za Juventus, zajedno sa Pirlom, i tada je na 93 utakmice postigao 27 golova.

Španac je karijeru započeo u madridskom Realu iz kog je prešao u Juventus, pa se vratio u Real, a zatim je pojačao Čelsi, pa Atletiko, pre nego što je ponovo zadužio crno-beli dres.

Za reprezentaciju Španije je na 33 meča 17 puta tresao mrežu rivala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

24.09.2020 05:06

Morata je bio zadnja opcija za Juve.