POTPISAO UGOVOR ŽIVOTA: Falćineli OTKRIO - Miha mi poslao MOĆNU poruku, a Materaci...

Autor:

Sport

11.09.2020

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda dobila veliko pojačanje.

RepublikaFoto: Twitter.com/fkcrvenazvezda
Dijego Falćineli i Mitar Mrkela

Novo pojačanje Crvene zvezde je Dijego Falćineli, prvi italijanski fudbaler koji će nositi crveno-beli dres. Zvanično predstavljanje održano je u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, a novi napadač srpskog šampiona nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je došao u klub kao što je Crvena zvezda i što će imati priliku da sarađuje sa šefom stručnog štaba Dejanom Stankovićem.

- Zadovoljstvo mi je što imam priliku da predstavim naše novo pojačenje – Dijega Falćinelija, prvog italijanskog fudbalera u istoriji Crvene zvezde. Igrao je za više klubova u Italiji, a dolazi nam iz Bolonje. Bio je velika želja Dejana Stankovića, dobili smo odlične ocene od njegovog trenera Siniše Mihajlovića i zadovoljstvo nam je što će Falćineli u narednom periodu biti igrač Crvene zvezde. Želimo mu da ponovi svoju najbolju sezonu kada je igrao za Krotone u Seriji “A” i kada je postigao 13 golova. Verujem da će u Crvenoj zvezdi bit ii bolj iod toga – rekao je Mrkela.

Novi napadač Crvene zvezde izneo je i prve utiske na današnjem predstavljanju.

- Veoma sam zadovoljan i počastvovan što sam dobio priliku da postanem deo velike i slavne porodice. Srećan sam i siguran da će ova mogućnost da igram za Crvenu zvezdu i meni doneti najbolje stvari. Dočekan sam sa velikom toplinom i gostoljubivošću, svi se trude da se što pre snađem ovde, ubeđen sam da će mi ovde biti jako dobro. Svi ulažu veliki trud da se što pre prilagodim, pogotovo zbog jezika - počeo je Zvezdin Italijan.

Falćineli je otkrio i šta mu je Siniša Mihajlović rekao o Crvenoj zvezdi.

- Mihajlović me odmah savetovao da prihvatim ovu ponudu. Lično nisam imao većih sumnji s obzirom  na to da dobro poznajem dobro ekipu u koju sam došao i nadam se da ću u Zvezdi igrati mnoga takmičenja, kao i da će moja karijera ići uzlaznom putanjom. Isto tako me i Materaci savetovao da dođem u Zvezdu, tako da je to Stanković oberučke prihvatio. Jedine sumnje su bile private prirode, zbog moje porodice, tačnije moje ćerke, ali i to smo uspeli da rešimo veoma brzo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trener Bolonje Siniša Mihajlović

Prvi Italijan koji će nositi crveno-beli dres dobro se poznaje sa svojim klegom Ričmondom Boaćijem.

- Sa Boaćijem sam bio cimer u Sasuolu, jako sam zadovoljan što ću imati nekog ovde koga poznajem od ranije. On je sjajan momak, ali i ceo tim. Dobio sam veliku podršku svih, upoznali su me sa gradom i pomogli da se smestim tako da sam imao sjajan doček.

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći

Falćineli nije krio da poznaje mnoge srpske sportiste, a podsetio se i na utakmicu Crvena zvezda – Sasuolo kada se uverio u atmosferu na našem stadionu.

- U kontaktu sam sa mnogim srpskim sportistima, svi su pokušali da me uvere kako je Beograd lep i veliki grad i da ću u njemu uživati. Poznajem mnoge sportiste srpske nacionalnosti kao što su Rajković, Atanasijević i Mihajlović. Što se tiče mog dolaska sa Sasuolom ovde, osetili smo strah, jer je svima nama poznata snaga i slava Crvene zvezde. Kada sam izašao na stadion osetio sam veliku ljubav navijača koja je ovde pristuna, kao i veliku strast i emociju koju navijači imaju prema Crvenoj zvezdi.

Na pitanje kada će biti spreman da istrči na teren, Falćineli je rekao:

- Odmah! Naravno, podsećam da sam prvenstvo u Italiji završio 14. avgusta i da sam dobio 20 dana odmora. Juče sam imao prvi trening sa Crvenom zvezdom i trenirao sam sam.

 

Prvi put će Falćineli igrati van domovine, a otkrio je i zašto je izabrao baš Crvenu zvezdu.

- Kada sam dobio ponudu, zbog poznate istorije kluba smatrao sam da je ovo za mene životna prilika. Daću sve od sebe da se pokažem na najbolji mogući način, jer moj karakter je takav – kada dobijem izazov ja se potrudim da dam svoj maksimum - završio je Falćineli.

Dijego Falćineli je zadužio dres sa brojem 16.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading