SUDIJE U SRBIJI: Mažić otkrio šta je najveći problem u celoj priči

Autor:

Sport

09.09.2020

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On definitivno najbolje zna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milorad Mažić

Najbolji srpski sudija svih vremena, Milorad Mažić, preselio se na Kipar, kako bi maksimalno mogao da se posveti svom novom poslu, obuci tamošnjih sudija.

Mažić, koji je pre dve godine sudio finale Lige šampiona između Reala i Liverpula, će biti šef obuke kiparskih sudija.

- Biću stalni stanovnik Kipra da bih imao stalni kontakt sa ovdašnjim fudbalom i sudijama. Pokušaću da pružim podršku mladim i perspektivnim sudijama kako bi mogli da se poboljšaju. Da budu spremni za suđenje u prvoj kategoriji - rekao je penzionisani arbitar.

 

Bivši srpski delilac pravde tvrdi da je u Srbiji i na Kipru slična situacija sa sudijama, s tim što je tamo već počela praksa da sude strani arbitri.

Dolazim iz Srbije gde je veliki pritisak na sudijama. Arbitri su u teškoj poziciji i potrebna im je podrška svih, a ne samo Saveza, da bi uspeli u svom radu. Već sam pogledao nekoliko mečeva i smatram da nije stvar u kvalitetu kiparskih sudija, već je u pitanju percepcija i tretman koji oni imaju. Mogu da kažem da sam video više grešaka stranih sudija nego kiparskih. U potpunosti sam usresređen na svoj rad i velikim trudom ćemo pokušati da obzbedimo budućnost kiparske arbitraže - poručio je Mažić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading