SKANDALČINA: Slovan izbačen iz kvalifikacija za LŠ zbog lažnog testa na koronu!

Autor:

Sport

09.09.2020

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Slovana iz Bratislave izačenih su ih kvalifikacija za Ligu šampiona zbog pogrešno pozitivnog testa na koronavirus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Šampion Slovačke je trebalo da gostoje na Farskim ostrvima u prvom kolu kvalifikacija, ali je navodno fizioterapeut ekipe bio pozitivan na virus.

Prema zakonu Farskih ostrva svi članovi ekipe su morali da ostanu u samoizolaciji. Utakmica je trebalo da se igra 19. avgusta, pa 21, ali su lokalne vlasti onda ceo gostujući tim stavili u karantin u Torshavnu.

Da su Slovaci izašli iz karantina i došli na stadion, cela ekspedicija bi završila u zatvoru. Pošto meč nije odigran, UEFA ga je registrovala službenim rezultatom 3:0 za domaćina.

Fizioterapeut Slovana je ostao dve nedelje u karantinu na Farskim ostrvima iako nije imao simptone koronavirusa. Kada se testirao po povratku u Slovačku, rezultat je pokazao da nema antitela kovid-19, što znači da nije mogao da ima ni virus.

 


- Naše sumnje u način testiranja na Farskim ostrvima i na njihove rezultate pokazale su se kao opravdane. Zato što rezultati testova koje je naš fizioterapeut uradio u ovlašćenoj laboratoriji u Slovačkoj su pokazali da on nema antitela na kovid-19. Test na antitela pokazuje je li osoba koja nije imala simptome preležala koronu. Svesni smo da čak ni ove činjenice neće promeniti odluku UEFA, ali morali smo ovo da objavimo ovako važnu informaciju. Osećamo da smo teško oštećeni. Razočarani smo i tužni što smo nepravedno izgubili priliku da se borimo za Ligu šampiona- obajvio je Slovan.

Tim iz Slovačke je najavio tužbu protiv UEFA na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), ali je sud odbacio mogućnost da razmotri slučaj.

U međuvremenu, Klaksvik je eliminisan u drugom kolu kvalifikacija za LŠ od švajcarskog Jang Bojsa sa 3:1.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading