KOSANOVIĆ O PORAZU SRBIJE OD RUSIJE (3:1): "Orlovi" nemaju ni glavu ni rep!

Autor:

Sport

05.09.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije još jednom je razočarala navijače. Ne zbog poraza od Rusije (3:1), već zbog načina na koji je do njega došlo.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

Serijal početničkih grešaka doveo je do toga da "zbornaja komanda" na tacni dobije trijumf u prvom kolu Lige nacija, a da selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković zaradi glavobolju pred meč odluke u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Norveške (8. oktobar).

Priliku za popravni naši najbolji fudbaleri imaće već u nedelju u 20.45, kada će u Beogradu gostovati Turska, ali iskusni fudbalski vuk Milorad Kosanović smatra da se Srbija suočava sa sistemskim problemom. Konkretno, sistema nema, automatizam u igri ne postoji, pa igrači često na terenu ne znaju koja im je uloga.

FALI PONAVLJANJE

- Osnovna stvar koja fali, a to se vidi posle ove duge pauze, jeste to što se nije radilo na igri. Tumbaković je moj veliki prijatelj i ovo nije kritika uperena njemu, ali neke stvari moraju da se uvežbavaju, da se ponavljaju kako bi se došlo do automatizma. To kod nas ne postoji. A nije moguće da postoji kada se stalno pojavljuju drugi igrači. Pitanje je da li je on prinuđen da ih zove ili ne - rekao je Kosanović za Srpski telegraf.

Srbija je na teren Dinama iz Moskve izašla u formaciji sa tri štopera, pa je nejasno i kakav je sistem igre i da li će ubuduće biti tri, četiri ili pet igrača u zadnjoj liniji.

- Ova grupa sa novim selektorom nije se okupila juče, nego pre godinu dana. Nikakav sistem nije napravljen, a to tako ne može u ozbiljnom fudbalu. Faze u igri moraju da se uigravaju, mora da postoji kontinuitet. To je generalno problem i u našem klupskom fudbalu. Sistem se pravi prema kvalitetu koji imaš, ali ako nemaš automatizam, onda nemaš ništa - smatra bivši trener Zvezde i brojnih srpskih klubova.

DEFINISANE ULOGE

On je naveo pozitivan primer jasno definisane igre koji je donedavno postojao u srpskom fudbalu.

- Poslednja ekipa koja je delovala kompaktno, uigrano i sa jasno definisanim ulogama bila je Crvena zvezda pod Vladanom Milojevićem. To se odrazilo i na rezultate kluba, ušlo se u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: twitter.com/FSSrbije

Evropa se smeje Maksimoviću

Apsolutni tragičar meča u Moskvi bio je Nikola Maksimović. Pre kiksa za treći gol Rusa, kada je rivalu predao loptu u noge, štoper Napolija imao je tragikomičan trenutak u prvom poluvremenu. Delovao je kao da su mu Rusi stavili neki lepak na kopačke, pa se poput laneta na klimavim nogama prosuo na travu. Snimak je ubrzo postao hit na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading