TELO BIVŠEG CENTRA ZVEZDE DO DALJEG U BEOGRADU: Odža se sahraniti tek za dva meseca!

Autor: Marija Stefanović

Sport

05.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši košarkaš Crvene zvezde Majkl Odžo (27) biće sahranjen tek za dva meseca, saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: Starsport
Majkl Odžo

Telo nigerijskog košarkaša koji je preminuo 7. avgusta tokom individualnog treninga na stadionu Partizana i dalje se nalazi u mrtvačnici u Beogradu. Ono ne može biti transportovano u Nigeriju dok se ne dobiju rezultati toksikološkog i cistopatološkog testa.

- Nigerijski košarkaš je umro 7. avgusta u Kliničkom centru, nakon toga što mu je pozlilo na treningu. Pošto je bivši košarkaš Zvezde preležao koronu u julu mesecu, prvo mu je urađen test na KOVID - 19 i to već 10. avgusta. Međutim, nalazi su pokazali da je Odžo bio negativan na koronu i 11. avgusta mu je urađena obdukcija. Takođe, bilo je potrebno i da se urade toksikološki i histopatološki testovi. Nalazi na ove testove se rade na VMA i na njih mora da se čeka do tri meseca. Kada budu završeni, svi rezultati će biti predati tužilaštvu. I tek nakon toga će telo biti transportovano u Nigeriju - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Kada stignu rezultati, telo bivšeg košarkaša Zvezde će pomoću ambasade Nigerije biti poslato njegovoj porodici. Takođe, njegova rodbina je i ovlastila advokatsku kancelariju da zastupa njihove interese u Republici Srbiji.

Iako poslednjih dana devojka Majkla Odža Denis Spartlej prikuplja pare za transport njegovog tela i sahranu i zasad je skupljeno skoro 30.000 dolara, to neće biti potrebno. Čelnici košarkaškog kluba Crvena zvezda su u više navrata istakli da će oni snositi sve troškove puta.

- Crvena zvezda će u skladu sa prethodno utvrđenim dogovorima platiti sve operativne i troškove transporta u Nigeriju telo Majkla Odža, koji je tragično preminuo u Beogradu. U tom cilju klub je već preduzeo sve neophodne mere. Kao i do sada, bićemo na raspolaganju porodici i državnim organima Republike Srbije i države Nigerije - poručili su sa Malog Kalemegdana.

RepublikaFoto: Starsport

Menadžer: Odžu niko nije nudio blanko ugovor

Menadžer pokojnog Majkla Odža Jovan Brstina kazao je za Srpski telegraf da nije tačno da je Crvena zvezda nudila blanko ugovor nigerijskom košarkašu. Tokom jučerašnjeg dana se pojavila navodna Odžova prepiska sa menadžerom u kojoj stoji da su crveno-beli ucenjivali gorostasnog centra. Međutim, Brstina kaže da su to gluposti.

- Nisam čuo za instituciju "blanko ugovora" u našem poslu i ko je toliko naivan da potpisuje "blanko ugovore"? Koliko ja znam, Zvezda je ponudila Majklu ugovor u vrednosti od 350.000 za sezonu 2020/21 i 450.000 za sezonu 2021/22. I te uslove sam lično ugovorio. Nikakav blanko ugovor nije pominjan - istakao je Brstina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading