SRBI NA CENI: Dvojica naših na radaru polufinaliste Lige šampiona!

Autor:

Sport

03.09.2020

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RB Lajpcig je stigao do polufinala Lige šampiona, a sada bi mogao da dovede dvojicu srpskih igrača!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Lajpcig

Tačnije jednog srpskog napadača i jednog ofanzivca srpskih korena.

Lazar Samardžić je jedan od najinteresantnijih talenata u nemačkom fudbalu i 18-godišnji ofanzivac je već debitovao za prvi tim Herte. Ipak, najviše pažnje je skrenuo na sebe igrama u omladinskoj ligi Nemačke, gde je postigao 14 golova i ostvario devet asistencija.

Samardžić je upisao 6 nastupa za U19 selekciju Nemačke, a još uvek nije poznato da li u FS Srbije pokušavaju da ga dovedu u neki od srpskih nacionalnih timova.

O tome piše uvek pouzdani "Di Marcio", koji navodi da je Lajpcig u "pol poziciji" da dovedu Samardžića u svoje redove. "Bikovi" su skautirali Samardžića ovog leta, a pominje se i da mladi fudbaler i njegovi zastupnici nisu u dobrim odnosima sa Hertom zbog male minutaže u klubu iz Berlina.

Ali Samardžić nije jedini igrač na kojeg Nagelsman i njegovi saradnici motre. Drugi je Dušan Vlahović!

Kako prenosi "Bild", Lajpcig želi da dovede Aleksandera Sorlota iz Kristal Palasa, ali taj posao je još uvek daleko od realizacije i moguće je da od njega i ne bude ništa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

U tom slučaju, bundesligaš ima "plan B" - u njemu su Vlahović i napadač Dinamo Zagreba Bruno Petković.

Čini se da bi Vlahović bio realnija opcija, kao neko ko je svoj talenat već iskazao u Seriji A, a činjenica je i da Fiorentina baš i ne zna šta želi sa srpskim napadačem. Više puta se pominjalo da će Vlahović dobiti bolji dugoročan ugovor, ali od toga još nije bilo ništa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading