DZJUBA SKUPO KAZNIO GREŠKE NAŠE ODBANE: Rusija pobedila Srbiju na startu Lige nacija!

Autor:

Sport

03.09.2020

17:51 >> 20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Rusije savladali su Srbiju u 1. kolu Lige nacija B.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Penal nad Dzjubom

Domaćin je slavio sa 3:1, a zanimljivo je da su sva četiri pogotka postignuta u drugom poluvremenu.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića kažnjeni su za velike defanzivne greške u nastavku meča.

Strahinja Pavlović je skrivio penal posle kojeg je "zbornaja komanda" povela, a Maksimović je greškom, odnosno izgubljenom loptom, u 80. praktično rešio utakmicu.

Dzjuba je ukrao tu loptu i udarcem sa šesnaest metara postavio konačnih 3:1. Jedini gol za Srbiju postigao je Aleksandar Mitrović u 78. minutu, dok se u strelce kod Rusije upisao i Karavaev (69).

Srbija za tri dana igra protiv Turske u Beogradu, dok Rusiju očekuje meč u Mađarskoj.

Fudbaleri Srbije dobro su krenuli utakmicu, kontrolisali su igru i imali su više loptu u nogama. Igra je izgledala tečno, Rusi su čekali kontranapade i radovao je pristup naših igrača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nezaustavljiv... Artem Dzjuba

U sedmom minutu Mitrović je šutirao glavom, u desetom je zapretio Sergej, a najbolju šansu imao je fudbaler Lacija u 21. minutu.

Kostić je dodao loptu od Milinković-Savića, ofanzivni vezni je šutirao iz prve i lopta je završila malo pored stative.

Samo tri minuta kasnije domaći igrači su imali možda i bolju šansu. Dzjuba se dobro snašao posle kornera, šutirao je nogom, a Dmitrović je sjajnom reakcijom sprečio vođstvo "zbornaje komande".

Do kraja poluvremena Rusija je imala još jednu odličnu šansu. Bakaev se našao u velikoj prilici, ali je na prazan gol poslao loptu preko prečke.

Usledila je petnaestominutna pauza.

Na startu drugog poluvremena, posle samo nekoliko sekundi, debitant Strahinja Pavlović napravio je grešku fauliravši u sopstvenom kaznenom prostoru.

 

 

Arbitar iz Škotske nije oklevao i pokazao je na belu tačku. Loptu je uzeo Dzjuba i rutinski je savladao Dmitrovića.

Praktično ni iz čega "zbornaja komanda" je došla do prednosti. Ovakav početak malo je zatekao naše fudbalere i do 60. minuta nisu izgledali dobro.

Tada su se "orlovi" malo probudili i u roku od nekoliko minuta stvorili su par dobrih šansi. Tadić, Mitrović i Kolarov su zapretili, ali mreža Rusije je mirovala.

Taman kada se činilo da su izabranici Ljubiše Tumbakovića preuzeli kontrolu, usledio je šok. Karavaev je uputio snažan udarac, Dmitrović nije imao šanse i Rusija je u 69. minutu povela 2:0.

Šansu "orlovima" doneo je, ko drugi nego Aleksandar Mitrović u 78. minutu nakon odlične asistencije Darka Lazovića, ali već 180 sekundi kasnije sve je palo u vodu...

Nikola Maksimović se okliznuo i poklonio loptu Dzjubi za koga su ovakva situacije kao penal. Pogodio je visoki ruski centarfor po drugi put u meču i doneo pobedu svojoj selekciji.

Srbija u nedelju igra drugi meč u grupi protiv selekcije Turske koja je večeras u Sivasu poražena od Mađarske sa 1:0.

Tok meča mogli ste da uživo pratite na našemu sajtu.

RUSIJA - SRBIJA 3:1 (0:0)

II POLUVREME

90 +4. minut - Kraj meča u Moskvi i pobeda Rusije od 3:1.

90 + 3. minut - Ljajićev udarac završio je preko prečke.

90. minut - Zicer je imao Đuričić, ipak pogodio je samo Šunina. Još jedna šansa u nastavku akcije, ovog puta je Kolarovu ruski golman odbranio.

84. minut - Pokušaj Maksimovića, daleko pored gola.

81. minut - GOOOL - Rusija vodi sa 3:1. Amaterska greška Maksimovića, okliznuo se, Dzjuba je uzeo loptu i preciznim udarcem savladao Dmitrovića.

78. minut GOOOOL - Srbija je smanjila na 2:1. Maksimović je dodao do Lazovića, a ovaj je još bolje uposlio Mitrovića kome nije bilo teško da postigne novi pogodak u dresu Srbije.

69. minut - GOOOOL - Rusija vodi sa 2:0. Neodbranjiv udarac Karaveva u rašlje Dmitrovićevog gola.

67. minut - Udarac Kolarova sa 30-ak metara, lopta ide preko gola. Bakaeva menja Anton Mirančuk.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

65. minut - Kolarov menja Pavlovića, a Đuričić Sergeja.

63. minut - Sada je pokušao i Mitrović, ali je udarac fudbalera Fulama bio preslab za Šunina.

62. minut - Prvi udarac "Orlova" u drugom poluvremenu. Lepo se izborio za šut Tadić, ali je iz popriično dobre pozicije šutirao daleko preko gola golmana Šunina.

56. minut - Srbija nema rešenja u nastavku meča, Rusi lako brane svaki naš napad.

48. minut - GOOOOL - Rusija vodi sa 1:0. Dzjuba je hirurški precizno izveo penal, poslao je loptu u jednu, a Dmitrovića u drugu stranu.

46. minut - Očajan početak poluvremena. Dzjubu je oborio Pavlović, a aglavni arbitar je pokazao na belu tačku. Svemu je kumovala greška Maksimovića. Pavlović je dobio i žuti karton.

I POLUVREME

45. minut - Prvo poluvreme je gotovo. Bez golova u Moskvi.

41. minut - Dzjuba je razgrnuo sve u našem šesnaestercu, a potom lepo uposlio Bakaeva, koji se propisno obrukao. Promašio je prazan gol fudbaler Rusije.

33. minut - Spao je tempo. U poslednjih desetak minuta igra se, uglavnom, na sredini terena.

24. minut - Prvi dobar napad Rusa i to posle kornera. Dzjuba je nezgodno šutirao, a Dmitrović je sjajno odbranio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

21. minut - Stopostotna šansa za Srbiju. Sjajna kontra Orlova, Kostić je lepo u završnici uposlio Savića, ali je njegov udarac sjajno odbranio golman Šunin.

14. minut - Nastavljaju se napadi Srbije. Prvo se u šansi našao Tadić, a onda je Milinković-Savić izblokiran posle udarca sa distance,

10. minut - Nova šansa za Srbiju. Lepo je Kostić izveo slobodnjak, SMS je šutirao glavom, ali je lošta završila preko gola.

6. minut - Srbija ima inicijativu na početku utakmice. Prvi je pripretio Mitrović, ali je njegov udarac glavom iz veoma teške pozicije bio veoma slab za golmana Šunina.

1. minut - Krenula je utakmica u Moskvi.

UVOD

20:30 - 

 

20:10 - Srbija će po prvi put igrati u novim dresovima.

 

 

19:45 - Poznati su sastavi timova:

Rusija: Šunin – Fernandeš, Semenov, Džikija, Žirkov – Zobnin, Ozdoev, Ionov – Karavaev, Dzjuba, Bakaev.

Srbija: Dmitrović – Pavlović, Maksimović, Milenković – Kostić, Maksimović, Gudelj, Lazović – Milinković-Savić, Tadić – Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading