KAKVA ZAVRZLAMA: Mesi se nije pojavio na prozivci jer je SLOBODAN IGRAČ!?

Autor:

Sport

30.08.2020

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije lako raščivijati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

Fudbaleri Barselone su se danas okupili na svom stadionu kako bi odradili PCR test koji će im omogućiti da u ponedeljak krenu sa pripremama za novu sezonu. Ipak, na testiranju se nije pojavio Lionel Mesi, koji tvrdi da više nije igrač "blaugrane"!?

Advokati reprezentativca Argentine navode da je korona odložila kraj prethodne sezone i da zbog toga Mesi može da napustio klub kao slobodan igrač.

Argentinac se nije pojavio na "Nou Kampu", jer bi u suprotnom priznao da je i dalje pod ugovorom. Prema tome, španski mediji pišu da je jedini izlaz iz svega odlazak na sud.

Od utorka slede ozbiljnije kazne, tada se ulazi u treći dan i prema pravilniku, više nema opravdanja, ostaje bez plate za najmanje deset dana. Ako se ne pojavi do kraja nedelje, biće kažnjen četvrtinom godišnjih primanja, to je u ovom slučaju 10 miliona evra.

E sad ono najbitinije. Pošto Mesi u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 700 miliona evra, ukoliko bi se "napravio lud" i prešao u neki drugi klub, jer tvrdi da je slobodan igrač, Barselona bi odmah otišla na sud. To znači, da ako Barselona dobije slučaj na sudu, klub za koji igra Mesi mora da im plati 700 miliona evra.

Nema šta, prava zavrzlama...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading