DRAMA NA "VEMBLIJU": Igrali su Arsenal i Liverpul, PENALI odlučili osvajača "Komjuniti Šilda"!

Autor:

Sport

29.08.2020

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika borba za prvi trofej u novoj sezoni na Ostrvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Gomez u pokušaju da izblokira udarac Obamejanga

Fudbaleri Arsenala savladali su Liverpul, boljim izvođenjem jedanaesteraca, na stadionu "Vembli", a nakon 90 minuta utakmice rezultat je bio 1:1 (1:0).

Aktuelni šampion Engleske imao je više od igre tokom većeg dela meča. Lopta je 60& vremena bila u nogama izabranika Jirgena Klopa, a oni su uputili duplo više udaraca, kako u okvir gola (4:2), tako i nepreciznih (14:7).

Prednost "tobdžijama" doneo je Pjer Emerik Obamejang u 12. minutu susreta, na dodavanje Sake. "Redsi" su izjednačili u 73. minutu, pogotkom rezerviste Minamina, zimskog pojačanja iz Salcburga.

Pristupli se izvođenju jedanaesteraca, a jedini penal promašio je Bruster u trećoj seriji. Igrači Arsenala su precizno izveli svih pet udaraca, a strelac pogotka u regularnom delu susreta Obamejang rutinski je pogodio poslednji penal za konačnih 6:5 i prvi trofej u novoj sezoni za londonski klub.

Podsetimo, meč je odigran bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading