BUAČ: Tradicija je tu da bi se rušila

Autor:

Sport

27.10.2017

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 15. kolu Superlige Srbije fudbaleri Vojvodine u subotu gostuju ekipi Rada u Beogradu.

RepublikaFoto: fkvojvodina.rs
Trener Vojvodine: Vladimir Buač

Dueli s "građevinarima" u glavnom gradu, po pravilu, predstavljaju jedno od najtežih gostovanja za crveno-bele s obzirom na to da su u tim mečevima do sada uspeli da slave samo dva puta u istoriji kluba. Bilo je to davne 1997, kao i 2013. godine, s tim da je ta druga pobeda bila ostvarena na stadionu Obilića.

Sa ovim podatkom je upoznat i mladi trener "stare dame" Vladimir Buač, koji je, pre nego što je izneo očekivanja od utakmice, iskoristio priliku da čestita fudbaleru Vojvodine Ranku Veselinoviću na potpisivanju prvog profesionalnog ugovora u karijeri. Radi se o četvorogodišnjem ugovoru.

- Vidimo da u poslednje vreme imamo negativan skor protiv Rada na Banjici, ali tradicija je tu da bi se rušila i verujem da ćemo na subotnjem meču popraviti naš međusobni bilans. Mislim da se trenutno stanje u ekipi Rada definitivno ne reflektuje onako kako treba u Superligi Srbije. Oni su pretposlednji, ali pogotovo njihova poslednja utakmica govori da su izuzetno kompaktna ekipa, naročito u fazi odbrane. Igraju dosta agresivno, jako se dobro pomeraju i ne dozvoljavaju protivniku da kreira mnogo šansi. Uglavnom su u niskoj ili srednjoj zoni i kroz brz kontranapad pokušavaju da dođu do gola protivnika - kaže Buač.

Ipak, on je više posvećen onome što može da pruži njegova ekipa.

- Kao i na prethodnim mečevima, tako i ubuduće, više ćemo se bazirati na nas same nego na protivnika. Najiskrenije me raduje to što smo na poslednje dve utakmice značajno podigli nivo naše igre i uspeli da stvorimo veliki broj izglednih prilika. Posebno mi je drago zbog toga što smo na poslednjem meču popravili i realizaciju i mislim da će na sutrašnjoj utakmici biti ključno da zadržimo isti nivo igre, ako ne i da ga popravimo, pa uz angažovanje kao na prethodnim mečevima, verujem da ćemo doći do tri boda. U prethodnom periodu, imali smo manjih problema sa Veselinovićem, Mesarovićem i Saničaninom, ali juče su svi trenirali, tako da su svi zdravi i spremni za utakmicu - kaže Buač.

Ove sezone, Vojvodina u Superligi Srbije nije postigla gol u prvom poluvremenu još od četvrtog kola i utakmice protiv Borca.

- Moramo da damo gol kad uđemo u šansu. Generalno, osim na poslednjem susretu, na prethodnih nekoliko utakmica smo imali problem sa realizacijom, posebno u prvom poluvremenu. Radimo dodatno na motivaciji da bismo od prvog minuta bili agresivniji i pokazali više želje, odnosno gladi za postizanjem pogotka - rekao je Buač.

15. kolo Superlige Srbije
subota 28. 10, 19 časova: Rad - Vojvodina
nedelja 29. 10, 13 časova:  Bačka - Javor
13 časova: Zemun - Crvena zvezda
17 časova: Borac - Partizan
17 časova: Čukarički - Voždovac
17 časova: Mladost - Šabac
17 časova: Radnički Niš - Napredak
17 časova: Radnik - Spartak Subotica 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading