PARTIZAN IZDAO SAOPŠTENJE: Sudija POKRAO Proleter protiv Zvezde

Autor:

Sport

21.08.2020

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ćemo posle svakog kola imati "rat" saopštenjima?

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa "Karađorđa"

Crvena zvezda je savladala Proleter u Novom Sadu rezultatom 1:0, a na utakmici se desio sporan detalj kada je lopta udarila u ruku Aleksandra Kataija. Arbitar Dragan Čolović je procenio da nema govora o penalu, a sada se tim povodom saopštenjem oglasio FK Partizan.

Saopštenje vicešampiona Srbije prenosimo u celosti.

- Današnja utakmica petog kola Superlige Srbije, između FK Proleter i FK Crvena Zvezda, predstavlja jasan pokazatelj u kom pravcu će se ovo fudbalsko prvenstvo odvijati. Po ko zna koji put, svedoci smo da svi klubovi koji igraju mečeve protiv Crvene Zvezde nisu i neće biti u ravnopravnom položaju! Ono što je danas zadesilo Proleter, može očekivati svaki klub koji bude igrao svoje utakmice protiv Crvene Zvezde. U 31 minutu meča u Novom Sadu, sudija Dragan Čolović nije video ili nije želeo da vidi ono čemu je celokupna fudbalska javnost u Srbiji imala priliku da svedoči – klasičan jedanaesterac u korist Proletera, nakon igranja Kataia rukom u sopstvenom šesnaestercu. Brutalna sudijska krađa urušava ugled srpskog fudbala i primorava nas da se zapitamo kuda i čemu sve ovo vodi!? Sudija Dragan Čolović je direktno uticao na tok utakmice i presudno doprineo krajnjem rezultatu i porazu Proletera.

Šta mi ali i drugi klubovi u Srbiji možemo da očekujemo posle onakvog suđenja i svesrdne pomoći koja je pružena Zvezdi, koja kako nam se čini ni u jednoj utakmici ne sme ostati bez unapred planiranih bodova. U prošlom kolu, je drastično oštećena Mačva, kada je pri rezultatu 0:0 iz očiglednog ofsajda Zvezda došla do vođstva. U ovom kolu je oštećen Proleter. Sa nestrpljenjem očekujemo naredno kolo, u kome će se, sigurni smo sa ovom praksom stalne sudijske pomoći Zvezdi nastaviti. Pitamo se, da li je svim fudbalskim klubovima u Superligi unapred zabranjeno da u utakmice koje igraju sa Zvezdom ulaze sa ravnopravnom šansom da se nadmeću i drznu da protiv Zvezde osvoje bodove? Primorani smo da upitamo FSS, u čijem je interesu ovakvo degradiranje srpskog fudbala koje je viđeno danas i koje se ponavlja iz kola u kolo? Da li su svi klubovi u Superligi ravnopravni učesnici u takmičenju, ili ima kako vidimo i povlašćenih? Partizan zahteva da se sudija Čolović najstrožije sankcioniše i time uputi jasna poruka ostalim sudijama da sude po pravilima profesije, a ne po unapred datim instrukcijama. Pozivamo FSS da stane u zaštitu fudbala i svih klubova u Superligi, kako regularnost takmičenja ne bi bila dovedena u pitanje - navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading