SPEKTAKULARNO FINALE U KELNU: Sevilja je MAHER za Ligu Evrope, Andalužani preko Intera do šeste titule!

Autor:

Sport

21.08.2020

18:00 >> 21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Sevilje osvojili su Ligu Evrope po 6. put u istoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje fudbalera Sevilje

Andalužani su u velikom finalu na Rajn energi stadionu u Kelnu savladali Inter sa 3:2. Bilo je ovo fantastično finale, puno uzbuđenja i preokreta.

Već na startu utakmice Dijego Karlos pravi penal. Kao i utakmici protiv Mančester junajteda, srušio je protivnika bez mnogo razmišljanja.

Romelu Lukaku preuzeo je odgovornost i u 5. minutu smestio loptu u mrežu. Lukaku je tako postigao gol i na 11. uzastopnoj utakmici za Inter.

Nije bilo potrebno Sevilji mnogo vremena da odgovori. Hesus Navas probio je po desnoj strani, centrirao je kapiten Sevilje, a Luk de Jong u 13. minutu smešta loptu u mrežu dobrim udarcem glavom ispred Dijega Godina.

Nastavili su i jedni i drugi da igraju u visokom ritmu, brzo i otvoreno i očekivalo se još golova u prvom poluvremenu. U 33. minutu ponovo je Luk de Jong bio u glavnoj ulozi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luk de Jong strelac dva gola u finalu

Centrirao je Ever Banega, a reprezentativac Holandije glavom ponovo postiže gol i donosi prednost Sevilji. Posle potpunog preokreta španske ekipe, Inter nije pao, već je odmah krenuo po izjednačenje.

Tri minuta kasnije, Brozović je centrirao, Godin je nadskočio svog čuvara i doneo izjednačenje Interu. Gledali smo prvo poluvreme za pamćenje.

U drugom poluvremenu nije bio isti ritam. Obe ekipe su bile opreznije, a posle nekoliko udaraca preko gola, tek posle 20 minuta videli smo pravu priliku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lukaku na kraju tragičar

Lukaku je izašao 1 na 1 sa Bonuom, ali mu je Marokanac odbranio udarac levom nogom. I onda u 74. minutu, Lukaku postiže autogol.

Uhvatio je „makazice“ Karlos, a Lukaku je odbio loptu u svoju mrežu – povela je ponovo Sevilja!

Onda je krenuo Inter na sve ili ništa. Sevilja se u poslednjih 15 minuta odlično branila i čuvala loptu. Inter je imao nekoliko dobrih šansi, ali su sjajno reagovali golman Bono i štoper Kounde.

Sevilja je stigla do šestog trofeja i nikada nije izgubila u finalu.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

INTER MILAN - SEVILJA 2:3 (2:2)

II POLUVREME

90 +6. minut - KRAAAJ UTAKMICE. SEVILJA JE OSVAJAČ LIGE EVROPE.

90 + 1. minut - Kandreva je opasno šutirao, Bono još jednom fenomenalno odbranio.

86. minut - El Nesiri menja De Jonga, a srpski reprezentativac Gudelj Dijega Karlosa.

82. minut - Ogromna šansa za Inter. Sančez je šutirao iz velike blizine, a Kounde je sa gol linije izbacio loptu i spasao Sevilju.

77. minut - Vaskez menja Susa. Trostruka izmena u Interu, ulaze Eriksen, Sančez i Mozes, a izlaze Galjardini, Lautaro Martinez i Dambrozio.

74. minut - GOOOOL - Sevilja vodi sa 3:2. Spektakularan pogodak Dijega Karlosa. Posle mnogobrojnih grešaka večeras, štoper Sevilje je uhvatio makazice, a lopta je na putu ka golu pogodila i Lukakua.

70. minut - Munir el Hadadi menja Okamposa. 

65. minut - Stopostotna šansa za Lukakua i spektakularna intervencija Bonoa.

59. minut - Pokušao je Jang iz velike daljine, bezuspešno.

57. minut - Propustio je veliku šansu Regilon, bio je brži od Godina, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

52. minut - Inter je prvi zapretio u nastavku, Galjardini je šutirao, ali je Fernando sjajno izblokirao udarac.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme u Kelnu.

I POLUVREME

45 + 1. minut - Velika šansa za Sevilju. Probao je Okampos glavom, ali je Handanovič sjajno odbranio.

36. minut - GOOOOL - Inter odmah poravnava na 2:2. Brozović je idealno ubacio loptu, a Godin glavom sprovodi u mrežu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

33. minut - GOOOOL - Sevilja vodi sa 2:1. Banega je sjajno izveo slobodan udarac, a ponovo je najbolji u skoku bio De Jong, koji je još jednom glavom poslao loptu u mrežu Intera.

30. minut - Mirniji period u nekoliko prethodnih minuta.

22. minut - Dobar pokušaj Okamposa, lopta završava pored gola.

16. minut - Sporna situacija, lopta je pogodila u ruku Karlosa, ali holandski arbitar je odmahnuo rukom, pa Inter nije dobio i drugi penal na utakmici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

12. minut - GOOOOL - Sevilja je izjednačila na 1:1. Navas je sjajno centrirao, a De Jong se iskobeljao od Godina i snažnim udarcem glavom savladao Handanoviča.

4. minut - GOOOOL - Inter vodi sa 1:0. Lukaku je preuzeo odgovornost i preciznim udarcem sa bele tačke doneo prednost svom timu. Ovo je njegov 11. uzastopni meč u LE na kojem postiže gol.

3. minut - Veliku šansu je propustila Sevilja, a na drugoj strani kontra Intera, u kojoj je Lukaku sjajno iznudio penal za italijanskog velikana. Snažni Belgijanac je oduvao Dijega Karlosa u duelu, a ovaj je jedino mogao da ga obori.

1. minut - Krenuo je meč u Kelnu.

Uvod

20:45 - 

 

20:30 - 

 

20:00 - Poznati su sastavi timova

INTER MILAN - SEVILJA

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading