VELIKO FINALE U KELNU: Inter bi da obezglavi kraljicu Lige Evrope

Autor:

Sport

21.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijani udaraju na Sevilju, koja nikad nije izgubila evropsko finale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Intera

Pehar Lige Evrope večeras će se preseliti u Španiju ili Italiju, o čemu će u prvom međusobnom duelu odlučiti Sevilja i Inter u velikom finalu u Kelnu (21.00, RTS 1). U borbi za prvi veliki trofej sastaće se dve najuspešnije ekipe takmičenja (računajući i stari format UEFA kup) budući da je Sevilja bila najbolja pet puta, a Inter triput, kao i Juventus, Liverpul i Atletiko.

Sevilja našeg Nemanje Gudelja, koji će možda dobiti priliku kao i u polufinalu, ne zna za neuspeh u 20 mečeva u svim takmičenjima, a svih pet puta, poslednji 2016, kada je stigla do finala, osvajala je trofej. Zbog toga trener Hulen Lopetegi najavljuje da će i večeras igrati prepoznatljiv napadački fudbal.

- Inter će nas naterati da igramo izvanredan meč. Njihov tim je napravljen za Ligu šampiona, sa neverovatnim igračima i iskusnim trenerom. Mi smo spremni za njih, a bićemo još bolji nego na prethodnim mečevima - poručio je Lopetegi.

 

Međutim, ako se pitaju bukmejkeri, Inter predvođen nezaustavljivim Romeluom Lukakuom, jeste favorit, iako na trofej u ovom takmičenju čeka još od 1998, kada je trener Antonio Konte bio na vrhuncu igračke karijere.

- Igramo protiv tima sa najviše iskustva u takmičenju. Moramo da budemo pažljivi, ali da igramo hrabro sa željom da vratimo trofej u Italiju. Samo tako ćemo pokazati da smo najbolji - istakao je Konte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading