(VIDEO) "SVECI" PREVELIK ZALOGAJ ZA LAJPCIG: PSŽ je u finalu Lige šampiona

Autor:

Sport

18.08.2020

18:11 >> 21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po prvi put u istoriji, Parižani će se boriti za "ušati pehar".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Pari Sen Žermena slave gol

Fudbaleri Pari Sen Žermena plasirali su se po prvi put u istoriji kluba u finale Lige šampiona. "Sveci" su u polufinalu rutinski savladali Lajpcig sa 3:0 i tako obezbedili mesto u utakmici za trofej.

Ekipa Tomasa Tuhela je pokazala da je kvalitetnija i pre svega dosta zrelija od tima Julijana Nagelsmana, pa je potpuno zasluženo u finalu. Prednost Francuzima doneo je Brazilac Markinjos u 13. minutu posle centaršuta Anhela Di Marije iz slobodnog udarca, a u samoj završnici prvog poluvremena upravo je Di Marija posle greške golmana Gulačija duplirao prednost svog tima. Konačan rezultat postavio je Huan Bernjat u 56. minutu, posle nove asistencije Di Marije iz centaršuta.

Takođe, treba napomenuti da je Nejmar u prvom poluvremenu pogodio dve stative i da je zbog ogranja rukom Brazilca poništen i gol Kilijana Mbapea. Pa, prema tome, jasno je da Lajpcig nije imao nikakve šanse da napravi još jedno iznenađenje u elitnom takmičenju ove sezone.

Veliko finale je na programu u nedelju, 23. avgusta, od 21 čas, a PSŽ će ime protivnika saznati u sredu kada će se u drugom polufinalu sastati Bajern i Lion.

Lajpcig - Pari Sen Žermen 0:3

/Markinjos 13, Di Marija 42, Bernjat 56/

DRUGO POLUVREME

Kraj - Pari Sen Žermen je prvi finalista Lige šampiona! "Sveci" su savladali Lajpcig sa 3:0!

 

90. minut - Igraće se još dva minuta.

86. minut - Nema većih uzbuđenja, Pari Sen Žermen polako privodi utakmicu kraju.

79. minut - Žuti karton dobio je Halstenberg zbog faula nad Nejmarom, a potom je "požuteo" i Poulsen zbog prigovora.

76. minut - Pokušao je Anhelinjo pravom bombom da vrati nadu Lajpcigu, ali je Serhio Riko bio odličan na golu Parižana.

72. minut - Još bolju šansu promašio je sada Mbape. Šutirao je iz veoma izgledne pozicije, ali je Gulači odlično intervenisao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nejmarova brzina

70. minut - Dobra šansa za PSŽ nije urodila plodom. Centrirao je Di Marija ka Mbapeu, ovaj je šutirao glavom, ali ipak pored gola.

61. minut - Prvi žuti karton u ekipi Lajpciga dobio je Konrad Lajmer.

56. minut - GOOOOOL! 3:0 za Francuze! Bernjat je strelac, iako je Nejmar gurnuo loptu kad je ona već ulazila u gol, ali je tada ipak već prešla gol-liniju.

 

52. minut - Šutirao je Emil Forsberg, ali preko gola Rika.

46. minut - Utakmica je nastavljena. Trener Lajpciga Julijan Nagelsman je ubacio u igru dva napadača, Emila Forsberga i Patrika Šika, umesto Danija Olma i Kristofera Nkunkua.

 

PRVO POLUVREME

Poluvreme - Pari Sen Žermen potpuno zasluženo vodi sa 2:0, a moglo je da bude i ubedljivije. Julijan Nagelsman će morati da pronađe neki čudotvoran način da probudi svoje igrače u nastavku.

 

45+2. minut - Žuti karton zaradio je Presnel Kimpembe, zbog prekršaja kojim je zaustavio opasan napad Lajpciga.

44. minut - Još jednom je Nejmar promašio odličnu šansu posle dodavanja Mbapea. Ipak, ovog puta nije pogodio okvir gola, već je šutirao pored njega.

42. minut - GOOOOOL! Pari Sen Žermen vodi 2:0! Anhel Di Marija trese mrežu Lajpciga nakon velike greške golmana nemačkog tima.

 

35. minut - Nova stativa PSŽ-a! Iznenadio je Nejmar Gulačija pokušajem iz slobodnog udarca iz velike udaljenosti, ali ipak nije imao sreće da zatrese više od okvira gola.

33. minut - Nejmar se poigrava sa protivničkim fudbalerima, dribla ih kao od šale. Ipak, osim toga što je lepo za oko, ništa nije dobio od toga.

 

25. minut - Mnogo sreće za PSŽ. Lajmer je pobegao odbrani Parižana, proigrao je Poulsena, a ovaj je promašio veliku šansu.

17. minut - Veliku šansu propustio je Mbape. Imao je Francuz sjajnu šansu, ali se istakao Gulači.

13. minut - GOOOOOL! PSŽ vodi 1:0! Anhel Di Marija je centrirao iz slobodnog udarca, a Markinjos je sjajnim udarcem glavom poslao loptu iza leđa Gulačija.

 

7. minut - Poništen gol PSŽ-a! Golman Gulači je je ispucao loptu, a ona je pogodila Nejmara u ruku, pre nego što ju je Mbape poslao u mrežu. Ipak, Bjorn Kujpers je svirao enac.

6. minut - Stativa! Mbape je sjajno proigrao Nejmara, ovaj je šutirao pored Gulačija, ali je stativa spasila Nemce.

 

1. minut - Utakmica je počela.

 

Julijan Nagelsman je odlučio da izvede svoj tim u formaciji 3-4-3, dok će Parižani koje sa klupe predvodi Tomas Tuhel zaigrati 4-3-3.

 

 

Nejmar je svojim stajlingom pre utakmice zasenio sve fudbalere.

 

 

Lajpcig - Pari Sen Žermen

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading