DUEL TRENERA PSŽ I LAJPCIGA U POLUFINALU LŠ: Tuhel učio Nagelsmana, a ratuju za "klempavka"!

Autor:

Sport

18.08.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lični okršaj sa sudijom Kjupersom imaće zvezda "svetaca" Nejmar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trener PSŽ-a Tomas Tuhel

Kada dođe do borbe za ulazak u istoriju, prijateljstva prestaju, barem na 90 minuta. Fudbaleri PSŽ i Lajpciga odmeriće večeras u Lisabonu snage u polufinalu Lige šampiona (21.00, Arena sport 1), a ko god da pobedi njegovo ime će biti ispisano zlatnim snovima jer će proći u svoje prvo veliko finale elitnog takmičenja.

Dodatni motiv imaće obojica trenera, a, interesantno, nekad su radili zajedno. Naime, strateg "svetaca" Tomas Tuhel (46) bio je učitelj takođe Nemcu Julijanu Nagelsmanu (33) 2007, kada su obojica radili u Augzburgu, jedan kao šef struke, a drugi kao skaut, za kojeg je mentor ljudima u klubu rekao da gledaju u budućeg velikog trenera. Tada je Tuhel motivisao Nagelsmana da ostane u fudbalu posle teške povrede u toku igračke karijere. I nije pogrešio jer će njih dvojica večeras biti na suprotnim klupama na stadionu.

Na stadionu u Lisabonu odvijaće se i treći okršaj, odnosno mali rat koji zvezda "svetaca" Nejmar (28) vodi sa glavnim sudijom susreta Bjornom Kjupersom (47). Naime, Brazilac je u prethodnom periodu imao otvorene rasprave sa iskusnim Holanđaninom koji je svaku "svađu" rešavao tako što je krilnom napadaču gestikulirao da ućuti. To je isprovociralo Nejmara, koji je kasnije govorio da Kjupers treba više da poštuje njega i pojedine velike zvezde, a od UEFA i FIFA je tražio njegovu suspenziju.

 

LIGA ŠAMPIONA

polufinale

UTORAK

Lajpcig - PSŽ 21.00

SREDA

Bajern - Lion  21.00

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading