(FOTO) TIHA JEZA: Crveno-beli buket na kovčegu i šal na krstu - ovako je ispraćena Zvezdina legenda na večni počinak!

Autor:

Sport

13.08.2020

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Vladica Popović, legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde, danas je sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Čuvenom asu srpskog i južnoameričkog fudbala poslednje pozdrave su uputili prijatelji i porodica, a pre nego što je Popović sahranjen, u prostorijama na stadionu „Rajko Mitić“ je održana komemoracija preminulom velikanu.

Poslednje reči čuvenom Vladici, uputio je i predsednik veterana Zvezde, Aleksandar Marković.

- Otišao je, onako uvek žureći, veliki čovek, veliki zvezdaš, igrač, trener i fudbalski gospodin i džentlmen, kapiten Crvene zvezde, vođa jedne generacije, uzor brojnim generacijama. Učitelj, nasmejani perfekcionista, disciplinovani zaljubljenik u fudbal i napredak fudbalskog sporta, ali pre svega toga najbolji muž i otac, najpouzdaniji prijatelj i saradnik – emotivno je pričao Marković.

Od oca se u prostorijama stadiona oprostio i Miodrag Popović, sin čoveka koji će zauvek biti deo istorije našeg najtrofejnijeg tima.

- Drago mi je da se, bez obzira na trenutne okolnosti u kojima živimo, kod nekih ljudi ipak prepoznaje odanost, rad, privrženost, emocija i pre svega ljudskost. Moj otac je bio neko ko je negovao odanost i bezgraničnu ljubav prema grbu, dresu i navijačima ovog velikog kluba – rekao je sin čuvenog Vladice.

Popović je igračku karijeru započeo u omladinskim selekcijama Crvene zvezde, odakle je uznapredovao i do prvog tima, gde ga je jedan nastup delio od jubilarnog 500-tog. Posle epizode u Štutgartu, otisnuo se put Južne amerike, gde je završio igračku, a započeo trenersku karijeru. I tamo je ostavio dubok trag, a krunu na trofejnu karijeru je stavio u Tokiju 1991, kada je na mestu trenera crveno-belih nasledio Ljupka Petrovića i osvojio titulu svetskog prvaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading