BIĆE OVO ZANIMLJIV MEČ: Evo kakav tim dolazi na noge Partizanu!

Autor:

Sport

10.08.2020

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letonski RFS biće prvi tim sa kojim se Partizan susreće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Stadion Partizana

Kao što je poznato, Patizan od prvog kola kreće pošto nije uspeo da osvoji Kup Srbije, ali je žreb bio "milostiv" i rekao da će Partizan prvi meč igrati kod kuće.

Ekipa RFS Rige osnovana je 2005. godine pod okriljem akademije koja postoji od 1962. godine. RFS je u sezoni iza nas u šampionatu završio na pozicji broj dva, odmah iza Rige, ali su zato osvojili Kup Letonije.

Posle 13 odigranih kola u šampionatu Letonije, pozicije ova dva tima nisu promenjene, a razlika je 5 bodova.

RFS kod kuće ima 6 odigranih utakmica, od čega su ostvarili 5 pobeda i zabeležili 1 poraz, rezultatom 1:2 i to upravo od ekipe Rige.

Ekipa je uglavnom sastavljena od domaćih fudbalera, ali ni stranaca nema malo, među kojima je i Darko Lemajić, srpski napadač koji je svojevremeno igrao za Inđiju i kruševački Napredak, ali i reprezentaciju Srbije za igrače do 19 i 20 godina.

 

U timu je takođe Slovenac Tomislav Šarić, kao i Žiga Lipušček, hrvatski fudbaler Luka Smoljo je takođe deo tima, ali i Austrijanac Tomaš Šimkovič. U timu je i reprezentativac Burundija, napadač Bonfis-Kaleb Bimenjimana, kao i dva igrača iz Obale Slonovače, defanzivac Adama Dumbija i napadač Alan Kuadio.

Argentinac Leonel Strumio igra na sredini terena, tu je i napadač iz Brazila na pozajmici iz NK Lokomotive, Emerson. Belorus Mihail Babičev takođe je deo tima, a on igra u odbrani, a rezervni golman je Ukrajinac, Danilo Kučer.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading