(VIDEO+FOTO) DRAMA U GELZENKIRHENU: Inter uz dosta sreće izbacio Hetafe, u četvrtfinalu LE i Mančester junajted

Autor:

Sport

05.08.2020

18:07 >> 21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Intera i Mančester junajteda pridružili se Kopenhagenu i Šahtjoru u četvrtfinalu Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Intera slave gol Lukakua

Fudbaleri Intera savladali su Hetafe rezultatom 2:0 u utakmici osmine finala Lige Evrope, koja se igrala na neutralnom terenu u Gelzenkirhenu, iz razloga što ovi timovi nisu odigrali međusobni meč u martu, pa je samo ovaj rešavao pitanje pobednika. "Neroazuri" su do pobede došli zahvaljujući golovima Romelua Lukakua u 33. i Kristijana Eriksena u 83. minutu, ali je sve moglo da bude drugačije da je Horhe Molina sedam minuta pre gola Eriksena bio precizan iz penala.

Sa druge strane, Mančester junajted je rutinski odradio posao na "Old Trafordu" u revanš meču osmine finala protiv LASK-a. "Crveni đavoli" su u martu slavili u Austriji sa 5:0, pa su sada sa 2:1 na svom terenu samo dovršili započeto. Malo zanimljivosti u taj duel uneo je Filip Vizinger u 55. minutu kada je postigao gol za TV špice kojim je LASK poveo, ali je ubrzo usledilo izjednačenje preko Džesija Lingarda. Potpuni preokret i pobedu Englezima doneo je Entoni Marsijal u smiraj meča.

Inter će se 10. avgusta u četvrtfinalu sastati sa boljim iz dvomeča u kom igraju Glazgov Rendžers i Bajer Leverkuzen (prvi meč u Škotskoj pripao Nemcima rezultatom 3:1), dok će Mančester junajted istog dana odmeriti snage sa Kopenhagenom.

Inter - Hetafe 2:0 /Lukaku 33, Eriksen 83/

Mančester junajted - LASK 2:1 /Lingard 57, Marsijal 88 - Vizinger 55/ (5:0)*

DRUGO POLUVREME

Kraj i na "Veltins areni" - Inter je savladao Hetafe na neutralnom terenu rezultatom 2:0 i tako overio plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

Kraj na "Old Trafordu" - Mančester junajted je slavio protiv LASK-a rezultatom 2:1 i tako se sa ukupnih 7:1 plasirao u četvrtfinale.

88. minut - GOOOOOL! Mančester junajted vodi sa 2:1, a strelac je Entoni Marsijal. Francuz je uspešno okončao jako lep napad domaćeg tima i zatresao mrežu Šlagera.

 

83. minut - GOOOOOL! Inter vodi 2:0! Samo minut nakon što je ušao u igru Kristijan Eriksen je udvostručio prednost svog tima. Danac je iskoristio lošu reakciju odbrane Hetafea i tako pogurao Inter ka četvrtfinalu.

 

79. minut - Romelu Lukaku je propustio kolosalnu šansu da duplira prednost Intera. Promašio je pravi zicer sa nekoliko metara.

76. minut - Nema gola! Horhe Molina je šutirao pored gola sa bele tačke! Ostaje 1:0 za "neroazure".

 

74. minut - Penal za Hetafe. Glavni sudija Entni Tejlor je posle gledanja VAR-a dosudio najstrožu kaznu zbog igranja rukom Dijega Godina.

67. minut - Ponovo se na "Veltins areni" istakao golman Intera Samir Handanović. Slovenac je fantastičnom paradom zaustavio udarac glavom Haimea Mate koji je išao pod samu prečku.

57. minut - GOOOOOL! Mančester dolazi do izjednačenja 1:1! Džesi Lingard je poravnao rezultat. Još se na TV prenosu vrteo snimak Vizingerovog remek-dela kada je Huan Mata proigrao Lingarda, a ovaj izašao sam ispred Šlagera i savladao ga.

 

55. minut - GOOOOOL! LASK je poveo u Mančesteru 0:1! Gol za austrijski tim je postigao Filip Vizinger. Pravu golčinu postigao je Austrijanac koji je iz odbitka nakon kornera naleteo na loptu i pogodio rašlje gola Serhia Romera.

 

50. minut - Konačno uzbuđenje na "Old Trafordu". Odion Igalo se našao u dobroj šansi, ali je njegov šut zaustavio golman gostiju Aleksander Šlager.

49. minut - Velika prilika za Inter posle kornera. Dambrozio je pokušao makazicama, odbranio je Sorioa, a potom Godin nije uspeo da zatrese praznu mrežu u nastavku.

46. minut - Utakmice su nastavljene. Nije bilo izmena ni na jednom meču.

PRVO POLUVREME

Poluvreme - Gotova su prva poluvremena na "Veltins areni" i "Old Trafordu", a viđen je samo jedan gol. Romelu Lukaku je doveo u vođstvo ekipu Intera u veoma zanimljivoj utakmici u Gelzenkirhenu, dok je sa druge strane u Mančesteru prilično neatraktivan meč.

 

39. minut - "Požuteo" je na "Teatru snova" i Skot Mektominej.

35. minut - Žuti karton dobio je vezista LASK-a Peter Mihori zbog oštrog starta.

33. minut - GOOOOOL! Inter vodi 1:0! Romelu Lukaku dovodi "neroazure" u prednost. Belgijanca je proigrao štoper Alesandro Bastoni sjajnom dugom loptom, a ovaj se pored Ečeite snažno zagradio, šutirao i poslao loptu u dalji ugao protivničkog gola.

 

 

27. minut - Repriza od pre dva minutana "Veltins areni". Martinez je šutirao, ali Soria je ponovo izašao kao pobednik.

25. minut - Veliku šansu je propustio Lautaro Martinez. Napadač Intera je šutirao iz izgledne pozicije, ali se Soria istakao na golu Hetafea.

 

18. minut - Uzbudljivo je u Nemačkoj, gde su Španci imali još jednu priliku. Haime Mata je pokušao, ali je Alesandro Bastoni klizećim startom u poslednjem trenutku spasao čist gol.

 

10. minut - Trese se prečka na "Old Trafordu"! Andres Andrade je šutirao glavom, ali su "crveni đavoli" imali sreće. U nastavku je pokušao i Filip Vizinger, ali je lopta prošla tik pored stative.

2. minut - Umalo je Hetafe poveo protiv Intera preko Nemanje Maksimovića. Reprezentativac Srbije je šutirao glavom, ali je Samir Handanović krajnjim naporima zaustavio taj pokušaj.

 

1. minut - Utakmice su počele.

 

Inter - Hetafe

 

 

 

Mančester junajted - LASK

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading