(VIDEO+FOTO) LIGA EVROPE: Kopenhagen ZGAZIO Basakšehir, KANONADA Šahtjora u PET do 12!

Autor:

Sport

05.08.2020

17:41 >> 20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Kopenhagena i Šahtjora obezbedili su plasman u četvrtfinale drugog po rangu evropskog takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Kopehagena slave gol protiv Basakšehira

Danski predstavnik je odigrao sjajan meč protiv novog prvaka Turske Basakšehira, pa je trijumfom od 3:0 (1:0) anulirao minimalan poraz iz prvog susreta. Šahtjor je sa tri gola u finišu meča uspeo da savlada Volfsburg identičnim rezultatom.

Kopenhagen je poveo već u četvrtom minutu golom Vinda, koji je u drugom poluvremenu i duplirao vođstvo domaćih. Konačnih 3:0 postavio je Jensen u 62. minutu, a zanimljivo je da Turci tokom celog meča nisu napravili ni jednu stopostotnu šansu. Na taj način, danski klub se sa ukupnih 3:1 plasirao na "F8" Lige Evrope.

Velika uzbuđenja viđena su na "Olimpijskom Stadionu" u Kijevu. Relativno mirno bilo je do sredine drugog poluvremena, kada su oba tima u dva minuta ostala sa desetoricom na terenu. Najpre je Kočolava isključen u 68. minutu, da bi već u 70. Bruks iz Volfsburga zaradio drugu javno opomenu.

U samoj završnici usledio je već pomenuti rafal ukrajinskog tima, dvostruki strelac bio je Žunior Moraeš, u 89 i 93. minutu susreta, dok je Salomon pogodio u 91. Tako su Ukrajinci "duplom pobedom" obezbedili prolaz dalje.

Večeras su na programu još dva meča osmine finala. Mančester junajted na "Old Trafordu" dočekuje LASK, posle ubedljive pobede od 5:0 u Austriji, dok se na "Veltins Areni" sastaju Inter i Hetafe.

 

Kraj mečeva, Kopenhagen i Šahtjor su u četvrtfinalu Lige Evrope

 

90+3. minut - GOOOOL! Kakva dominacija Šahtjora u samoj završnici, Žunior Moraeš je dao i drugi gol, ukupnu treći domaćina za četiri minuta i nedostižnih 3:0!

90+1. minut - GOOOOOL! Solomon je duplirao prednost Ukrajinaca!

89. minut - GOOOL! Pogodak postiže Žunior Moraeš za Šahtjor, sada je ukupno 4:1 za Ukrajince.

85. minut - Završnica mečeva u Kijevu i Kopenhagenu, bez promene rezultata i stopostotnih šansi

 

 

78. minut - Prva dva meča Lige Evrope polako ulaze u završnu fazu. Kopenhagen čuva ogromnu prednost protiv Basakšehira, dok je na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu i dalje na snazi "nula".

70. minut - Posle samo dva minuta od crvenog kartona za domaće, i Volfsburg ostaje sa desetoricom, nakon što je Bruks zaradio dve javne opomene.

68. minut - Crveni karton za igrača Šahtjora Kočolavu, a sudija Ivan Kruzlijak je najpre pokazao na penal za goste, ali je nakon konsultacije VAR tehnologije promenio svoju odluku.

 

 

62. minut - GOOOOOL! Sjajna igra Kopenhagena koji ima već 3:0 protiv novog turskog šampiona. Nakon dvostrukog strelca Vinda, među strelce se upisao i Rasmus Falk Jensen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Martin Škrtel u duelu sa igračem Kopenhagena

59. minut - Turci sada jure zaostatak na "Parkenu", dok Šahtjor pokušava da postigne zlata vredan gol protiv "vukova".

 

52. minut - GOOOOOL! Vind je postigao i drugi pogodak iz penala za Kopenhagen, nakon što je najstrožu kaznu skrivio Topal, koji je igrao rukom u kaznenom prostoru domaćih.

50. minut - Miran start drugog dela na oba terena

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Kraj prvog poluvremena


44. minut - Dobru šansu propustio je Viska, asistent kod gola Vinda, kada je ušao u šesnaesterac, ali je njegov pokušaj izblokiran.

 

40. minut - Posle početnih uzbuđenja, mirno u prestonici Danske, Šahtjor pokušava da povede, ali prošušta šanse.

33. minut - Ogromna šansa za Matvilenka, ali je Kastels, golman gostiju, odlično intrvenisao.

 

30. minut - Pola časa igre, Kopenhagen ima minimalnu prednost, a bez pogodaka u Ukrajini

26. minut - Velika šansa za ukrajinskog predstavnika. Naturalizovani Ukrajinac Marlos je šutirao, ali je pogodio desnu stativu.

22. minut - Igrači Šahtjora tražili su penal, nakon što je Pogračić igrao rukom u kaznenom prostoru, ali je glavni arbitar pokazao da se igra nastavi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Šahtjor - Volfsburg

18. minut - Mirno kako na "Parkenu", tako i u Kijevu.

 

 

12. minut - Gunok, golman Basakšehira, je odlično odbranio udarac Jansena, pa je danski tim propustio šansu da duplira prednost. Bez velikih uzbuđenja na "Olimpijskom stadionu" u Ukrajini.

 

4. minut - GOOOOL! Vind je doveo domaće u vođstvo već na startu meča, na asistenciju Varele. Ovim golom su Danci anulirali prednost Basakšehira.

1. minut - Utakmice su počele.

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Fudbaleri Volfsburga na "Olimpijskom stadionu"

 

1. poluvreme

 

 

Kopenhagen - Basakšehir

 

 

 

Šahtjor - Volfsburg

 

 

 

 

Kopenhagen - Basakšehir

 

 

 

Šahtjor - Volfsburg

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading