DRAMA U SENTI: TSC i Vojvodina odigrali derbi za INFARKT, Spartak LAKO sa novajlijom u Superligi!

Autor:

Sport

31.07.2020

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva runda srpskog šampionata.

RepublikaFoto: Starsport
TSC - Vojvodina

Utakmicama prvog kola između TSC-a i Vojvodine, odnosno Spartaka i Zlatibora otvorena je nova sezona u Superligi Srbije. Velika uzbuđenja viđena su u Senti, gde su ekipe koje će predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope remizirale rezultatom 2:2(1:1). Sa druge strane, "golubovi" nisu imali previše problema i na svom terenu su rutinski izašli na kraj sa novajlijom iz Čajetine koga su savladali sa 3:0(2:0).

Od 20 časova u Lučanima odigran je i treći meč u kome je domaća Mladost nadigrala Javor sa 2:1(2:0).

Četa Zoltana Saba je protiv Voše povela u 26. minutu golom Nikole Lukića. Najpre je dosuđen penal za domaće koji je Lukiću odbranio Simić, ali se lopta odbila pred noge sjajnom centarforu koji u takvim situacijama ne greši. Gosti su stigli do izjednačenja devet minuta kasnije. Slobodan udarac izveo je Drinčić, golman TSC-a Filipović uspeo je da intrveniše, ali lopta je stigla do Mrkaića koji je lako sproveo u mrežu za 1:1.

Početkom drugog poluvremena Vojvodina je došla do prednosti autogolom Varge, ali je Vladimir Silađi iskoristio sjajno proigravanje jednog od saigrača, pa je u 79. minutu postavio konačnih 2:2. Do kraja susreta domaći su napadali, pokušavali da uzmu i čitav plen, ali se podela bodova čini kao najrealniji rezultat na osnovu svega viđenog u Senti.

 

Na severu Srbije, Stefan Denković je sa dva pogotka doneo prvu "trojku" Subotičanima. Prvi gol postigao je iz penala u osmom minutu, drugi u 32, dok je Srećković postavio konačnih 3:0 u poslednjem minutu meča.

U Lučanima Mladost je odlučujuću prednost stekla u prvom poluvremenu. Prvi gol domaćih delo je Krajišnika u 25. minutu, a vođstvo je duplirao Jovanović u 40. Gol nade Ivanjičanima doneo je Zvekanov 15-ak minuta pre kraja, ali su Lučanci zadržali stečenu prednost i upisali tri boda na otvaranju sezone.

Dueli su igrani bez prisustva publike, a kompletan raspored prve runde superligaškog karavana možete pogledati u nastavku.

Superliga Srbije, 1. kolo

petak

TSC - Vojvodina 2:2(1:1) /Lukić 26, Silađi 79 - Mrkaić 35, Varga 49 ag/

Spartak - Zlatibor 3:0(2:0) /Denković p. 8, 32, Srećković 90/

Mladost - Javor 2:1(2:0) /Krajišnik 25, Jovanović 40 - Zvekanov 75/

subota

Napredak - Partizan 17:30

Crvena zvezda - Novi Pazar 19:30

Čukarički - Inđija 19:30

Voždovac - Radnik 19:30

Mačva - Bačka 19:30

Proleter - Rad 19:30

Radnički Niš - Metalac 19:30

 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading