POČINJE SUPERLIGA: Očekuju nas ogromne BORBE za titulu i Evropu, ali najveća za OPSTANAK jer ispada skoro pola lige

Autor: Tanjug, Republika

Sport

31.07.2020

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrodošli u srpski fudbal.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Milunović i Bojan Ostojić u duelu

Danas počinje nova sezona u fudbalskoj Superligi Srbije, a svakako najzanimljiviji meč biće "evropski derbi" u Senti između TSC-a i Vojvodine.

Prvog dana odigraće se još dve utakmice, Spartak iz Subotice dočekaće debitanta ekipu Zlatibora, a Mladost iz Lučana u lokalnom derbiju Javor.

Pohod na četvrtu uzastopnu titulu fudbaleri Crvene zvezde kreću u subotu protiv povratnika u elitni rang Novog Pazara, dok će Partizan prvi test u sezoni, u kojoj želi da prekine dominaciju večitog rivala, imati protiv tradicionalno neugodnog Napretka u Kruševcu.

Nova sezona u Superligi biće na neki način eksperimentalna jer će se u elitnom društvu takmičiti čak 20 klubova, što je po opštim ocenama previše i uticaće na pad kvaliteta fudbala.

Iz lige će ispasti čak šest klubova, kao posledica odluke da se liga proširi i sezona "skrati" zbog pandemije korona virusa.

Upravo zbog zaštitinih mera koje su na snazi, bar na početku sezone, sve utakmice igraće se bez prisustva publike.

 

Raspored 1. kola:

Petak: Spartak - Zlatibor, TSC - Vojvodina (19.00), Mladost - Javor (20.00). Subota: Napredak - Partizan (17.30), Crvena zvezda - Novi Pazar, Radnički Niš - Metalac, Mačva - Bačka, Proleter - Rad, Čukarički - Inđija, Voždovac - Radnik (19.30).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading