Zbog OVIH igrača je Gvardiola napustio Bajern!

Autor:

Sport

28.07.2020

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pep Gvardiola je trener Bajerna bio u periodu od 2013. do 2016. godine. Uspwo je da potvrdi dominaciju Bavaraca u Nemačkoj, ali ne i da osvoji Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Četiri godine nakon njegovog odlaska, otkriveni su detalji zašto je Gvardiola odlučio da napusti Minhen. Prema detaljima iz knjige "Unutar Bayerna" razlog je loša politika na fudbalskoj pijaci.

Radi se o sedam vrhunskih igrača koji su u međuvremenu promenili klubove, ali nijedan nije završio u Bajernu. U pitanju su Nejmar, Luis Suarez, Pol Pogba, Kevin De Brujne, Rahim Sterling, Eden Azar i Marko Verati.

Kada je tražio Nejmara, rukovodstvo Bajerna je Pepu ponudio Hakana Kahanoglua i Gonzala Kastra, tadašnje igrače Bajer Leverkuzena. Sjajni stručnjak ih je odbio, ali nije dobio ni Brazilca.

De Brujne je igrao u Volfsburgu, ali Gvardiola nije dobio zeleno svetlo za njegovo dovođenje. Na kraju ih je sudbina spojila u Mančester sitiju. Identično je bilo i sa Sterlingom, tadašnjim igračem Liverpula.

Eden Azar je viđen kao idealni naslednik za Franka Riberija, ali je ostao u Čelziju. Verati se takođe odlučio za ostanak u PSŽ-u, dok je Pogba otišao iz Juventusa u Mančester junajted.

Iako je u timu imao Roberta Levandovskog, Gvardiola je smatrao Suareza kao idealnim napadačem za osvajanjem Lige šampiona, međutim ostao je praznih ruku jer je Španac završio u Barseloni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading