OŠTRI GVARDIOLA: Poštujem Arsenal na terenu, ali van njega ga ne respektujem

Autor:

Sport

21.07.2020

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arsenal je jedna od ekipe Premijeršipa, barem se tako nagađa, koja je Pepu i njegovoj ekipi spakovala istragu o finansijskom fer pleju i uz to tražila da im se ne uvaži žalba na odluku Uefe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Arsenal je bio bolji od Sitija u polufinalu FA kupa. Bivši Pepov asistent, Mikel Arteta, stigao je do 2-0 pobede i tako Sitiju naneo prvi domaći poraz u kupu u više od dve i po godine. Pep vidno nije bio oduševljen nastupom svoje ekipe, ali nije klonuo, najavio je samo nadolazeće poslove.

- Jedino mi je žao što nismo u prvom poluvremenu igrali kao u drugom. A hteli smo svih 90 minuta da igramo kao drugo poluvreme - požalio se Pep pa dodao:

- Ništa, nakon poraza, pružimo ruke. Protivnici uvek zaslužuju poštovanje. A ja za Arsenal imam puno poštovanja na terenu, ali ne toliko van njega. Čestitam im i puno sreće u finalu - rekao je Gvardiola. 

Nije puno ulazio u detalje o tome zašto ih ne respektuje van terena, ali Arsenal je navodno bio jedna od ekipa koja je pisala Arbitražnom sudu (CAS) molbu da ne prihvati nikakve žalbe Sitija o odlaganju dvogodišnje suspenzije koju su trebali da dobiju za igranje u Ligi šampiona. 

Uz to, engleski mediji pišu kako je Arsenal bio i jedan od glavnih aktera koji su podstakli uopšte ceo postupak pregleda Sitijevog finansijskog fer- pleja.

Nakon ovoga poraza u Kupu i izgubljene titule prvaka Engleske, jedino što Pepu i društvu preostaje je fokus na Ligu šampiona. U osmini finala ih čeka Real Madrid.

Siti je u prednosti 2-1 iz prve utakmice odigrane u Španiji, ali Pep je naglasio da će morati da se razbudi nakon ovoga poraza kako bi prošli nove prvake La Lige i stigli do završnog turnira u Portugalu. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Znamo da protiv Reala moramo da odigramo dobru utakmicu. Protiv Arsenala nismo bili dovoljno dobri. To je to, dogodi se, ideš dalje, zaboraviš - rekao je. 

- Uzbuđeni smo zbog utakmice koja nam dolazi sa Madridom. Znamo da ako budemo igrali na pristojnom nivou, višem nego ovom protiv Arsenala, imamo šansu. Ako ne, ispadamo - kratko je objasnio.

Zinedin Zidan je dao svojoj ekipi kratku pauzu nakon osvajanja tamošnje lige kako bi se malo odvojili od fudbala, rekao je Francuz, ali Pep nije najavio odmor, već samo rad i za poslednje dve utakmice Premijer lige i za Real Madrid. 

- Napravićemo neke promene za poslednje dve utakmice. Probaću da pustim sve igrače da igraju. Jako sam uzbuđen zbog nadolazećih utakmica i priprema za sledeću sezonu. Kada izgubim to uzbuđenje nakon pobeda i poraza, biće problem - zaključio je Gvardiola. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading