NIJE POMOGLO NI ŠTO MU JE MAJKA SRPKINJA: "Delije" stopirale dolazak Hrvata! Stanković ostao bez pojačanja

Autor: Informer, Republika

Sport

21.07.2020

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je na pragu Marakane.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Crvene zvezde

U ponedeljak se u srpskim medijima pojavila informacija da je Crvena zvezda zainteresovana za levog beka ljubljanske Olimpije Marija Jurčevića, ali su "Delije" blokirale taj posao zbog prezimena igrača i njegovog porekla.

Naime, iako je Jurčević Slovenac, "Delijama" se nije svidela ideja da igrač sa takvim imenom obuče crveno-beli dres, pa su najavili da će bojkotovati utakmice, baš kao što je bio slučaj i sa košarkaškom sekcijom kada je na Mali Kalemegdan stigao Alen Omić.

- Nije tajna da rukovodstvo kluba sa "Marakane" ne donosi odluke koje su u suprotnosti sa stavovima navijača. "Delije" ne vode klub, ali njihovo mišljenje je veoma važno. Kad je reč o angažovanju hrvatskih fudbalera ili onih koji su igrali u Partizanu, njihov stav je jasan - to ne dolazi u obzir. Stanković im je napomenuo da je Jurčeviću majka Srpkinja. Rečeno mu je da igrač sa takvim imenom i prezimenom ne može da igra za Zvezdu - rekao je za Informer izvor dobro upućen u situaciju.

Čelnici šampiona Srbije su čak bili spremni i da srede Jurčeviću srpske papire, ali ni to nije odobrovoljilo "Delije", koje su jedini izuzetak napravile kada je u pitanju Robert Prosinečki. Naime, on je 2010. godine seo na klupu Crvene zvezde, ali tada je stav navijača bio da je on "prvo zvezdaš, pa tek onda Hrvat".

- Zvezda je i u leto 2018. godine razmatrala da dovede Brazilca Samira, koji je igrao u Dinamu, dobio hrvatski pasoš i nastupao za reprezentaciju Hrvatske. Čim su navijači Zvezde to saznali, momentalno su stopirali pregovore. Tu nema rasprave. Da nije igrao za hrvatski nacionalni tim, ne bi bili tako izričiti. Tako je u Zvezdu došao Luis Ibanjez, Argentinac sa hrvatskim pasošem koji je igrao za Dinamo iz Zagreba. On, međutim, nikad nije igrao za Hrvatsku - zaključio je izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading