(VIDEO) NEMCI SE OBRUŠILI NA NOJERA ZBOG SKANDALA U HRVATSKOJ: Pevaš pesme čoveka koji SLAVI zločine ustaša i ubijanje Srba!

Autor:

Sport

13.07.2020

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bild" i nemački "Goal" javno napali golmana Bajerna i reprezentacije

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Manuel Nojer

Kapiten Bajerna iz Minhena Manuel Nojer našao se na udaru nemačke javnosti zato što je u nedelju, tokom odmora u Hrvatskoj, pevao pesmu Marka Perkovića Tompsona.

Nojer je završio na naslovnoj strani "Bilda" koji nije štedeo reči na račun golmana reprezentacije koji je sa drtuštvom zapevao pesmu "Lijepa li si." Pesmu koja je proglašena najpopularnijom "domovinskom numerom."

- Da li je Nojer znao šta peva? Zvezda Bajerna peva pesmu ekstremno desnog benda sklonog skandalima - počeo je "Bild" svoj tekst:

- Pevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem baru, Nojer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Šta je toliko eksplozivno u pesmi koju Nojer peva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pevač Tompson.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- On je pevajući pesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svetskom ratu. Na navedenim mestima bili su koncentracioni logori u kojima su zarobljeni, mučeni i ubijani civili. Srbi, Romi i Hrvati. Nojer ipak peva njegovu pesmu "Lijepa li si" u kojoj Hrvati svojataju deo Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj - piše "Bild."

Nojer se, u međuvremenu, javio "Bildu" i pokušao da objasni situaciju.

- Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam znao koju pesmu pevam i od kog pevača!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading