MRKELA: Malo je sportskih direktora u Evropi koji su kao ja!

Autor:

Sport

03.07.2020

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela izjavio je da je ponosan na minulu sezonu, u kojoj je osvojena treća uzastopna šampionska titula i poručio da će ekipa učiniti sve da tokom leta ponovo izbori mesto u Ligi šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Mitar Mrkela

- Ponosni smo na sezonu za nama. Treća titula u nizu. To se u 75 godina istorije Zvezde desilo tek treći put. Pritom, igrali smo grupnu fazu evropskih takmičenja takođe treći put zaredom. Omladinci su drugi put igrali Ligu šampiona zahvaljujući uspesima prvog tima. Pritom osvojili smo tripletu, šampioni su kadeti, omladinci i prvi tim. Možže li više? Veoma teško, ali mi ćemo pokušati - rekao je Mrkela.

On je dodao da je veoma zadovoljan i ličnim učinkom.

- Meni je ova treća titula u nizu za tri godine u klubu. Veoma sam ponosan na tu činjenicu. Pritom su te titule potvrđene igranjem grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope. U Ligi šampiona smo osvojili sedam bodova, što do ove sezone niko na Balkanu nije uspeo. To je pokazatelj da se ne radi samo o nadmoći u ligi. Retki su sportski direktori evropskih klubova koji mogu da se pohvale takvim rezultatom. Ipak, znam da Zvezdina publika žželi nove uspehe i zato sam okrenut onome što sledi.

Zvezdin sportski direktor ističe da je klub spremno dočekao prelazni rok.

- Pripremili smo plan angažžovanja igrača i većina novih imena će biti na raspolaganju Dejanu Stankoviću već na početku priprema. Iskoristili smo polusezonu da pružžimo šansu mladima da steknu važno iskustvo pred početak nove sezone. Stanković je pokazao veliki potencijal, zna šta hoće i kako do toga da stigne. Biće pakleno teško dokopati se opet Lige ššampiona, ali znamo šta zvezdaši žžele i ne odustajemo od toga - zaključio je Mrkela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading