Premijerligaši pukli, žele da se povređuju!

Autor: Predrag VUKOVIĆ

Sport

21.05.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki peti fudbaler u Premijer ligi želi da naudi sebi, pokazalo je istraživanje o uticaju izolacije zbog koronavirusa na fizičko i mentalno zdravlje igrača. Naime, 57 od 262 ispitanika (22 odsto) reklo je da je razmišljalo o samopovređivanju zbog depresije, dok su 32 igrača zatražila da pričaju sa psihologom i terapeutom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nije im lako... Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula

U mentalne probleme sa kojima se susreću fudbaleri sa Ostrva uglavnom su gubitak rutine, briga oko zdravlja, nesigurnost i finansijska neizvesnost.

Takođe, 182 igrača (69 odsto) zabrinuta su za svoju karijeru ili da neće imati sredstava za život, dok je 72 odsto njih priznalo da su svesni osećaja nervoze ili anksioznosti.

32  igrača zatražila su pomoć psihologa i terapeuta

Čovek koji se brine o zdravlju igrača Majkl Benet smatra da fudbalerima sreću kvari nedostatak strukture zbog prekida sporta.

- Oni prosto nisu sigurni da li će se vratiti fudbalu i da li će se sezona nastaviti. Ne znaju šta se dešava. Da ne pričam o problemima u pojedinim klubovima koji su rešili da smanje plate fudbalerima i da šalju zaposlene radnike na odmor - rekao je on.

I bivši fudbaleri imaju problem sa zapošljavanjem.

- Mnogi od njih rade samostalno kao treneri, taksisti i slično. Sad ne rade i to sve utiče dramatično na njih. Pod stresom su, anksiozni i depresivni - zaključio je Benet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading