Fergusonove lekcije: Sine bićeš je*eni kapiten, neću da se posvađaju Vidić i Ferdinand!

Autor:

Sport

16.04.2020

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten Mančester junajteda Geri Nevil govorio je o toj ulozi u slavnom klubu sa Old Traforda.

Nemanja Vidić i Sir Aleks Ferguson sa peharom Premijer lige

Nevil je objasnio zašto asovi poput Kristijana Ronalda i Vejna Runija nikada nisu nosili traku oko ruke kod sera Aleksa Fergusona.

Dugogodišnji bek "crvenih đavola", koji je celu karijeru proveo u istom klubu, otkrio je kako je temperamentni Škot razmišljao po tom pitanju.

- Povredio sam se i godinu dana posle uloge kapitena bilo je veoma teško za mene. Osećao sam da ne doprinosim dovoljno kao kapiten. Tada sam prišao Fergusonu i rekao mu da nisam dostojan toga. Imali smo fantastičan tim sa Ronaldom, Runije, Tevezom, Skolsom, Kerikom, Ferdinandom, Vidićem... Bilo je sjajnih ličnosti - rekao je legendarni engleski defanzivac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Geri Nevil

Ubrzo je dobio i čuveni "fen" od Fergusona.

- Rekao mi je 'Zadržaćeš tu j****u traku, sine'. Objasnio mi je da ćemo se rotirati Rajan Gigs i ja. Objasnio mi je 'Ako je dam Ronaldu, Runi će se naljutiti i obrnuto, ako je dam Vidiću, Ferdinand neće biti srećan'. Gigs i ja smo posle toga igrali tri ili četiri godine, uvek je bilo prijateljstvo u svlačionici - istakao je Geri Nevil.

Nemanja Vidić i Rio Ferdidand

Kasnije je Ferdinand bio kapiten, a potom će i Vidić usled brojnih povreda parnera iz štoperskog tandema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading