Ko se plasirao na SP; USA ODSUSTVUJE POSLE 32 GODINE!

Autor:

Sport

11.10.2017

10:05 >> 13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija SAD posle 32 godine neće ucestvovati na Svetskom prvenstvu, nakon što je u poslednjem kolu kvalifikacija poražena na gostovanju Trinidadu i Tobagu 2:1 (2:0) i završila kao petoplasirana u grupi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tuga Amerikanaca

SAD su pre 32 godina prekinule 40-godišnje odsustvo sa Svetskog prvenstva iznenađujućom pobedom nad Trinidadom i sada su im se 28 kasnije, šanse za prvenstvo u Rusiji 2018. završile na još zaprepašćujući način u istoj toj ostrvskoj zemlji.

U Rusiju će Meksiko, uprkos porazu od Hondurasa 3:2 (1:2) posle ćega će Honduras u baraž sa Australijom, kao i Panama i Kostarika nakon međusobnog meča u kojem su Panamci slavili 2:1 (0:1) i prvi put u istoriji izborili mesto na finalnom turniru.

Tabela:
1. Meksiko                           21
2. Kostarika                         16
3. Panama                           13
4. Honduras                        13
5. SAD                                   12
6. Trinidad i Tobago             6

Nakon završetka kvalifikacija u Južnoj i Severnoj i srednjoj Americi poznata su 23, od ukupno 32, učesnika Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji naredne godine.

Mesto na finalnom turniru sem domaćina Rusije obezbedili su Srbija, Belgija, Engleska, Francuska, Nemačka, Island, Poljska, Portugalija, Španija, Egipat, Nigerija, Iran, Japan, Kostarika, Meksiko, Panama, Argentina, Brazil, Kolumbija i Urugvaj.

Preostalih devet selekcija dobićemo posle baraža u Evropi (četiri), nakon završetka kvalifikacija u Africi (tri), kao i posle dva interkontinentalna baraža u kojima će se sastati Peru - Novi Zeland, odnosno Hondurs - Australija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading