SP BEZ TRI KONTINENTALNA PRVAKA: Četvrti u baražu

Autor:

Sport

11.10.2017

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završene su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo a čak tri kontinentalna prvaka neće ići u Rusiju, a četvrtog očekuju kvalifikacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
SP bez Amerikanaca posle 28 godina

Afrika ima pet predstavnika na Mundijalu, koji su to zaslužili pobedama u grupama, a među tim reprezentacijama nema Kameruna koji je pre samo sedam meseci postao prvak kontinenta, pobedom na Afričkom kupu nacija.

U grupi od četiri selekcije, bio je tek treći, sa sedam bodova manje od prvoplasirane Nigerije.

Južna Amerika je dala svoje predstavnike za Svetsko prvenstvo. Među četiri reprezentacije koje su obezbedili SP nema Čilea.

Arturo Vidal, Klaudio Bravo, Aleksis Sančez i njihovi sairači neće igrati ni dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda. Čile je dvostruki uzastopni osvajač Kopa Amerike 2015. i 2016. godine, a kvalifikacije je završio na šestom mestu.

Severna, Srednja Amerika i Karipska regija na SP šalju tri direktna predstavnika, dok jedna selekcija može do šampionata sveta kroz interkontinentalne kvalifikacije.

Među njima nije reprezentacija SAD-a, koja je "Gold Cup", prvenstvo spomenute "Konfederacije", osvojila pre samo tri meseca. To je senzacija, jer Amerikanci propuštaju prvi Mundijal još od 1990.

Azija ima 4 do 5 mesta za Svetsko prvenstvo, koja se dele po već opisanom modelu. Ni tamo se aktualni prvak, pobednik Azijskog kupa iz 2015. nije plasirao direktno, ali, Australija barem ide u dodatne kvalifikacije, u kojima je čeka Honduras. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading