Roben nije potpisao za Mančester junajted zbog mirisa?

Autor:

Sport

25.03.2020

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su mnogi mislili da je mogao da odigra još koju sezonu, Arjen Roben je po završetku prošle sezone odlučio da okonča svoju bogatu fudbalsku karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arjen Roben

Uradio je to nakon decenije u dresu Bajerna, kluba u čijem dresu je ostavio najveći trag, ali ne smeju ostati zaboravljene ni njegove partije u dresovima Čelzija i Real Madrida.

Za one koji su zaboravili, "Leteći Holanđanin" je karijeru počeo u domovini, u Groningenu, da bi pre odlaska u Čelzi (2004.) dve sezone nosio dres PSV-a.

Mogao je Roben vrlo lako umesto u Čelzi - u Mančester junajted.

Nekadašnji igrač Junajteda Rio Ferdinand je na Instagramu odgovarao na pitanja korisnika ove društvene mreže. Tako se dotakao i Robena koji je svojevremeno bio ključni član Murinjovog Čelzija, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Engleske.

Ferdinand je otkrio da je Roben vrlo lako mogao da završi i na Old Trafordu.

- Kakav igrač! Roben je bio sjajan. Trebali smo ga dovesti u Mančester - izjavio je Ferdinand, pa nastavio:

 - Mislim da je došao u trening kamp. Prošetao se po kampu i nije mu se svideo miris, pa je odšetao i otišao u Čelzi... Čoveče, nisam mogao da verujem. Bio bi sjajan za nas.

Robben je za Čelzi odigrao 106 utakmica od 2004. godine do odlaska u Real Madrid. Postigao je 19 golova i upisao 22 asistencije.

 - Kada je igrao, znali ste da će vratiti loptu na levu nogu, ali se levi bekovi nisu mogli nositi sa njim. Kao da bi rekao: Idem sada na levu stranu i vi ne možete učiniti ništa da me zaustavite... I nisu ništa mogli -  dodao je Ferdinand.

Ipak, uz sve pohvale na Robenov račun, Ferdinand veruje da je Junajted imao boljeg igrača na krilu od Holanđanina. Rajana Gigsa.

 - Gigs je bio neverovatan fudbaler. Levo krilo koje je pred kraj karijere prošlo u sredinu. Sjajan, sjajan fudbaler... Morao bih izabrati Gigsa. Ali i Roben je bio strašan - poručio je Ferdinand.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading