Mislili ste da su u penziji, ali ovi fudbaleri i dalje igraju

Autor:

Sport

21.02.2020

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri često u idu u penziju tek kad njihovo telo prestane da ih sluša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lukas Podolski

Nekada su igrači svoje karijere završavali ranije jer im nije bilo isplativo da na zalasku karijere nastupaju u slabijim ligama.

Neki fudbaleri se osećaju dobro i u kasnim tridesetim, pa im je završetak karijere još daleka budućnost, Ovo su samo neki od njih: 

Majkl Esijen (Sabail)

Prošlo je dosta vremena otkad je Esijen dominirao nad protivnicima na. Danas 37-godišnji fudbaler još uvek nije okačio kopačke o klin i nada se da će titulu prvaka u azerbejdžanskoj ligi dodati popisu svojih dostignuća u karijeri.

Erik Đemba-Đemba (Valorbe-Balaiges)

Ovaj 38-godišnji fudbaler igrao je za čak 11 klubova otkad ga je Mančester junajted 2003. doveo za 3,5 miliona funti. Osvajač FA kupa i Afričkog kupa nacija i dalje se takmiči u petoj ligi Švajcarske.

Klaudio Pizaro (Verder Bremen)

RepublikaFoto: instagram.com/fckoeln
Klaudio Pizaro

Paragvajac (41) se nalazi na šestom mestu liste strelaca Bundeslige, a kladimo se da će povećati svoj skor nastupajući za Verder.

Milan Baroš (Banik Ostrava)

Finale Lige šampiona 2005. godine u kom je nastupio i Milan Baroš je poslednji nastup ovog bivšeg fudalera Liverpula. Osvajač Zlatne kopačke na Evropskom prvenstvu 2004. godine i dalje je aktivan fudbaler i nastupa u Češkoj.

Aleksander Hleb (Islah)

Danas 38-godišnji fudbaler prošlog leta je šesti put napustio Bate Borisov da bi karijeru nastavio u Minsku, gradu u kojem je rođen.

Robinjo (Istanbul Basaksehir)

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robinjo

Karijera Brazilca krenula je u lošem pravcu, nakon rekordnog transfera u Mančester siti. Samo 18 meseci nakon što je stigao u klub, Robinjo (36) je napustio Etihad. Nastupao je za još pet klubova pre nego što je 2019. potpisao za Basaksehir.

Đemba Ba (Istanbul Basaksehir)

Đemba Ba (34) je Robinjov saigrač u Turskoj. Bivši napadač Vest Hema, Njukasla i Čelzija postigao je osam golova u 23 nastupa otkako se vratio u Super Ligu iz kineskog Šangaja.

Mario Gomeš (Štutgart)

Gomeš nikada nije postao zvezda kakva se očekivala od fudbalera koji je sa 22 godine bio fudbaler godine u Nemačkoj. Danas, 34-godišnjak i dalje beleži uspešne nastupe u drugoj ligi Nemačke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mario Gomeš

Lukas Podolski (Antalijaspor)

Nekadašnji fudbaler Bajerna i Arsenala tri godine bio je hit u Japanu, a trenutno igra za Antalijaspor sa kojim ima ugovor do 2021. godine.

Rikardo Kvaresma (Kasimpasa)

Jedan od najčudnijih fudbalera svoje generacije, Kvaresma i dalje se takmiči nakon dve decenije profesionalnog fudbala. Danas 36-godišnjak igra svoju osmu sezonu zaredom u Turskoj, a vreme provedeno u Barseloni, Portu, Interu i Čelziju danas je samo daleka uspomena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading